DayZ dobil večjo posodobitev, ki v igro doda radiacijska območja

Vsakič, ko razvijalec Bohemia Interactive na splet pošlje nov napovednik za svojo preživetveno igro DayZ, me spomni, da ta igra dejansko še vedno obstaja. Gre za projekt, ki je postal slaven zaradi svoje neizprosne večigralske težavnosti in dolgemu razvoju, saj je v stanje Zgodnjega dostopa vstopil leta 2013, iz njega pa prišel ven šele leta 2018.

Danes je igra v kolikor toliko stabilnem stanju in razvijalec ji ves čas dodaja novo vsebino. Bohemia Interactive se je nekako povsem ustavila pri razvoju novih projektov: o ARMA 4 ni ne duha, ne sluha, DayZ pa tudi očitno ne bo prejel nadaljevanja.

Je pa pred kratkim dobil večjo posodobitev 1.14, ki v igro vpelje nove igralne mehanike. Med temi najbolj izstopajo nova radiacijska območja, ki vsebujejo ogromno lepih zakladov, a v raziskovanje teh predelov se je treba spustiti nevidno. Znotraj vas namreč ne čakajo samo nemrtvi, ampak tudi strup, zaradi katerega vam hitro postane slabo in nošnja hazmatske obleke je nuja.

Poleg tega smo dobili nekaj novih pasti za lovljenje živali in ribiči boste veseli mrež, ki vam bodo pomagale pri zajemanju rib.

Novost je tudi predelava helikopterjev. Ti radi padajo iz neba in po novem bodo med strmoglavljenjem izdali iz sebe značilen zvok, ki bo igralce opozoril na novo tarčo. Ko bodo enkrat počili na tla, se bo iz ruševin začel viti dim, ki bo vse vabil v svoje naročje, saj helikopterji vsebujejo lepe vojaške dobrine, ki so v DayZ svetu zelo cenjene.

Posodobitev je zdaj že na voljo, poln seznam popravkov pa si lahko preberete tukaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime