New World je noro popularen – na evropskih strežnikih v čakalni vrsti več kot 400k igralcev

Amazonu je očitno končno uspelo prodreti v svet videoiger, saj je njihov projekt New World izšel dva dni nazaj in takoj nabral pol milijona igralcev. Novica o novem MMOju se je hitro razširila in številke so začele samo še bolj rasti. Tako so strežniki igre na dan izida na višku popularnosti zabeležili več kot 700k igralcev, dan kasneje pa se je ta številka še vedno obdržala.

Rezultat tega je velik naval na strežnike, ki so hitro postali prezasedeni. To je postal problem še posebej v ZDA, kjer so vsi želeli igrati na strežnikih, kjer so svoje like ustvarili tudi popularni streamerji. Tako so se ustvarile dolge čakalne vrste, v katerih so igralci čakali tudi po več ur in posledično nekateri sploh niso še začeli igranja, saj so morali v posteljo, še preden je nastopil njihov čas v čakalnici.

new world

Tudi v Evropi je naval na igro bil nenormalen. Neuradne spletna stran za beleženje številk igralcev NewWorldStatus kaže zasedenost strežnikov in kakor lahko vidite, so bile včeraj čakalne vrste nenormalne. V Evropi je na priložnost igranja naenkrat čakalo kar preko 400k igralcev. Strežniki, ki nase spustijo 2000 igralcev, čez dan niso preveč zasedeni, a vse to se spremeni po četrti uri, ko ljudje pridejo iz dela in bi se radi malce pozabavali, a nato so soočeni s kruto realnostjo.

new world

Amazon je hitro začel dodajati nove strežnike in na Twitterju so začeli igralce pozivati, da se preselijo na manj obljudene strežnike. Da bi bil prehod lažji so tudi obljubili naknadne brezplačne selitve na druge strežnike, če bi se igralci kasneje odločili preseliti svoje like.

Popularnost New Worlda je presenetljiva, a ni povsem nepričakovana. To je po dolgem času nov MMO iz rok zahodnega razvijalca, ki je imel za sabo dobro marketinško kampanjo. K številkam so nedvomno pomagale tudi težave Blizzarda in dejstvo, da nekdanji MMO šampion World of Warcraft danes že pošteno kaže svoja leta in morda je končno nastopil čas za novega kralja MMO-jev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime