V Južni Koreji samo še 4 kriptomenjalnice s povezavami do trgov Fiat

Južnokorejski kripto sektor je ostal zaskrbljen, potem ko so vse, razen štirih državnih trgovinskih platform, prenehale delovati ali pa so odstranile parne povezave fiat KRW in storitve vklopa/izklopa fiat. 

Platforme naj bi do danes zaščitile bančna partnerstva, ki so overjena z imenom, in pridobile certifikacijo sistema upravljanja informacijske varnosti (ISMS), da bi lahko opravljale posle, povezane s KRW. Samo z akreditacijo ISMS pa bodo lahko izmenjave še naprej ponujale storitve samo za kripto. 

To pomeni, da bodo lahko le “velike štiri” borze – Upbit , Korbit , Coinone in Bithumb – ki so že zavarovale bančne posle s svojimi obstoječimi partnerji, od jutri lahko strankam ponujale storitve, povezane s KRW. Tudi to dolgoročno ni gotovo: regulatorji še vedno preučujejo vloge štirih borz in za izdajo operativnih dovoljenj bi lahko trajalo do tri mesece. 

Poleg tega bančne pogodbe veljajo le šest mesecev. Če bi se bančni partner po tem umaknil, bi morala zadevna borza začasno ustaviti tudi storitve KRW. 

Tisti, ki so poslovali s štirimi velikimi platformami – 2,2 milijona uporabnikov s skupno vrednostjo 2 milijard ameriških dolarjev kripto žetonov in fiat – se morajo zdaj odločiti, kaj bodo s svojim denarjem in žetoni, ko izplačilo v korejski državni valuti ni več možno. 

Majhna skupina večjih borz je upala, da bo sklenila bančne posle. Gopax, ki ima 566.608 uporabnikov, je še zadnji obesil belo zastavo in na svoji spletni strani danes objavil, da jo je banka, s katero se je pogajala, obvestila, da bo “težko” skleniti posel. 

Po navedbah Seoul Kyungjae je Huobi Korea, ki je prav tako upala, da bo posredovala pri zadnjem vzdihljaju in ima 337.981 imetnikov računov, je prav tako priznala poraz zjutraj, 24. septembra. 

Večina večjih (ne-velika četverica) platforme so odprli menjave altcoin v Bitcoin (BTC), v upanju da čim bolj olajšajo situacijo imetnikov altcoinov. 

Posledice te nove regulacije v Južni Koreji, so zaprtja številnih kripto menjalnic na južnokorejskem trgu.  

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime