eFootball 2022 v enem dnevu postal najslabše ocenjena igra v zgodovini Steama

Davno nazaj sta bili nogometni seriji Pro Evolution Soccer in FIFA nekje izenačeni. Prva je veljala za bolj resno simulacijo, medtem ko je druga stregla vsem tistim, ki so se v brcanje virtualne žoge podali malce manj resno. Vendar pa se je začela tehtnica skozi leta začela prevešati na stran FIFE in je tam dokončno obstala, ko je EA izgruntal kako zaslužiti cele kupe denarja skozi FUT mikrotransakcije, ki so igralce dobesedno zasvojile.

Založnik Konami se je za letošnjo izdajo PES igre odločil za drugačno strategijo, a so pri njej zastavili veliko dvomljivih potez. Najprej so PES ime spremenili v bolj generični eFootball ter se nato odločili tudi zamenjati pogon. Prej je njihove nogometne simulacije poganjal Fox Engine, zdaj pa bomo gledali podobe pogona Unreal Engine. Žal pa se zdi, da razvijalec pri programiranju tega potrebuje še nekaj vaje, saj so prvi rezultati naravnost smešni.

eFootball je izšel včeraj in po spletu so se hitro razširile slike čudno oblikovanih zveznikov, ki so sicer prepoznavni, a se zdi, kot da bi jim nekdo stopil obraz. Pri temu še posebej izstopata Christiano Ronaldo in Messi, ki sta videti kot Wish različici pravih igralcev.

Igralci so seveda postali jezni in svoj gnev so zlili na Steam recenzije. eFootball je tako samo v enem dnevu, glede na spletno stran steam250, postala najslabša ocenjena igra v zgodovini Steama. Od več kot 10k recenzij, jih je pičlih 9 % pozitivnih, kar je seveda pri tako novem naslovu razlog za paniko.

To še posebej velja za eFootball, ki je za igranje brezplačen. Konami je več kot očitno želel najprej postaviti temelje in igri skozi čas dodajati novo vsebino, pri temu pa bi še pošteno zaslužili od mikrotransakcij. A prvi vtisi so pomembni in Konami bo bolj težko popravil sloves te igre, ki glede na kritike igralcev nima težav samo pri grafiki, ampak tudi pri animacijah in fiziki žoge.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime