Sony zdaj ponuja brezplačno testiranje popularnih PlayStation iger

Ena večjih hib konzolnega igranja je dejstvo, da iger pred nakupom ne moreš preizkusiti. Res je, da vsake toliko dobimo kakšen demo, a ti so preveč redki, da bi se lahko na njih zanašali pri vseh naslovih. PlayStation trgovina tudi ne ponuja samodejnega vračila denarja kot je to denimo na Steamu, ki vam povrne polno kupnino vsake igre, pri kateri niste presegli dveh ur igranja.

Sony se je sedaj odločil ta del svojega ekosistema poživiti z brezplačnim testiranjem nekaterih svojih najbolj popularnih naslovov, ki jih lahko igrate nekaj ur, nato pa morate za nadaljnje preigravanje opraviti nakup. Trenutno sta v ponudbi dva naslova: Death Stranding: Director’s Cut in Sackboy: A Big Adventure. Vsako od teh iger samo izberete v PlayStation trgovini, pritisnete gumb Download Trial in pred vami je 6 ur zabave v Death Strandingu in 5 ur v Sackboyu.

Ideja je dobra, a je Sony ni dobro izpeljal. V trenutni različici se namreč čas testiranja začne odštevati takoj ko pritisnete gumb za prenos igre. Death Stranding je skoraj 70 GB velika igra in tako boste za polni prenos, tudi s hitrim internetom, potrebovali vsaj uro ali dve, kar vam pošteno odreže čas preizkusa. Tisti z bolj počasnimi povezavami pa zadeve sploh ne boste imeli časa preizkustiti, saj se zna peščena ura izteči, še preden boste imeli zadevo sploh na disku.

Dodatna omejitev je tudi to, da ta brezplačni preizkus lahko izvajate samo na konzolah PlayStation 5, kar bo zopet nekatere igralce gromko razočaralo. Testiranje vsake igre lahko izvedete na vsakem računu samo enkrat, nakar to možnost izgubite.

Rešitev nadležnega časovnika je dokaj enostavna, čeprav malce nerodna. Na enem računu, po možnosti tistem, ki ga imate za rezervo, sprožite prenos in ko je ta končan, se vpišite na drugega in tam zopet sprožite preizkus. Ker je bila igra že prenesena, ste rešili problem čakanja, in skočite lahko direktno v igranje.

Sony bo verjetno popravil, morda pa tudi ne. Vse skupaj je zaenkrat videti kot ekperiment, saj bosta obe igri za brezplačno testiranje na voljo samo do 28. oktobra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime