Valve zaradi koronavirusa povrnil nakup kart za Dota 2 International le nekaj dni pred dejanskim dogodkom

Razvijalec Valve vsako leto priredi ogromen turnir International, ki v tekmovanje povabi največje Dota 2 ekipe iz celega sveta. Letos so nameravali ta dogodek izpeljati v Evropi, natančneje v Bukarešti, glavnem mestu Romunije, a so se tik pred zdajci premislili in s tem pošteno razočarali svoje oboževalce.

Valve je svojo odločitev pojasnil na svojem blogu. Dogodek ni bil povsem odpovedan, saj se bo International še vedno odvil, a samo preko interneta in brez občinstva. Razlog je porast okužb s koronavirusum, ki je v Romuniji v zadnjem času doživel nenaden porast. Romunija se je na začetku dobro borila z virusom in v začetku jeseni naj bi prebivalstvo doseglo že 80 % precepljenost.

dota 2

Vendar pa je vlada začela praznovati prehitro. V začetku poletja je pri samo 20 % precepljenosti vlada dvignila vse ukrepe in razglasila konec karantene. Prav tako so se v zadnjih mesecih začele anticepilske kampanje in tudi predsednik je bil zasačen brez nošnje maske. Dodajte k temu še nenehno spreminjanje zakonov in dobite silovit porast okužb. Romunija se trenutno ubada s četrtim valom in dnevno beležijo po več ko 10k primerov okužb, kar je Valve prisililo, da odpove masovno druženje.

Ogenj k vsemu skupaj je prilila še ekipa Team Aster, saj je bilo več njenih članov pozitivno testiranih na Covid-19.

Novica o preklicu dogodka pa je prišla za nekatere povsem prepozno. International se bo namreč odvil 7. oktobra, kar je samo nekaj dni stran in oboževalci so že rezervirali hotele in letala, ki jih ni več možno odpovedati. Valve bo sicer povrnil vse stroške kupljenih kart, a seveda za izgubljeni denar pri rezervacijah nastanitev ne bodo poskrbeli.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime