Kriptomenjalnica Coinbase utrpela hekerski napad, ki je prizadel več kot 6.000 uporabnikov

Nov mesec, nov napad na kripto svet. Tokrat ga je nastradala ena večjih kriptomenjalnic Coinbase, ki je v koordinirani kampanji iz strani hekerjev utrpela za zdaj še nerazkrito vsoto odtujenega kripto denarja.

Napad se je zgodil med marcem in 20. majem 2021, krivda pa ni samo na strani Coinbasa. V pismu, ki so ga nedavno prejeli vsi oškodovanci, je Coinbase bolj podrobno razložil potek kraje. Napadalci so se morali namreč najprej dokopati do intimnih podatkov uporabnika, kot so e-poštni naslov, geslo zanj in telefonsko številko, ki je bila povezana s tem računom. Kako točno so napadalci prišli do teh podatkov ni znano, a Coinbase sumi, da so v te namene izrabili razne “phishing” napade. Ko je napadalec imel vse te podatke in je nabral dovolj veliko bazo takšnih računov, je nastopil čas za drugi del napada.

Coinbase za transakcije uporablja dodatno 2FA zaščito preko SMS-ov, ta metoda pa je očitno vsebovala ranljivost. Ta je bila v napadu izkoriščena in napadalci so tako dobili poln dostop do računov uporabnikov. Zadnji korak je bila samo še transakcija sredstev v kripto denarnice in banditi so jo lepo popihali, za njimi pa se je izgubila vsaka sled.

Coinbase je ranljivost zdaj popravil, uporabnikom pa svetujejo, da spremenijo svoja gesla. Dobra novica je vsaj to, da je Coinbase začel prizadetim uporabnikom vračati izgubljena sredstva, kriptomenjalnica pa se je zaobljubila, da bodo v popolnosti povrnili denar vsakemu oškodovancu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime