Včerajšnji izpad Facebook strežnikov je prizadel tudi VR uporabnike

Včeraj se je svet ustavil za celih 6 ur, saj je nek študent polil kavo po Facebookovih strežnikih in s tem prizadejal za milijone dolarjev škode. Facebook je popolnoma zaprl svoja vrata, kar je s sabo potegnilo še celo vrsto drugih težav. Ne samo, da ni delovalo to družabno omrežje, rakom je šel žvižgat tudi Instagram in WhatsApp, kar pomeni, da je svet za nekaj časa postal močno bolj produktiven.

Šalo na stran, včerajšnji izpad ni samo onemogočil nedolžnega gledanja Storyjev, ampak je s sabo potegnil tudi kup drugih neprilik. Nekatera podjetja se denimo za komunikacijo zanašajo izključno na WhatsApp aplikacijo, spet drugi za prijavo v razne strani uporabljajo prijavo preko Facebooka.

Ravno ta prijava, ki je bila za nekaj ur onemogočena, je sive lase povzročala tudi uporabnikom VR sistema Oculus. Oculus je leta nazaj postal last Facebooka, družabno omrežje pa je nedavno začelo od uporabnikov zahtevati prijavo preko Facebook računov, kar je seveda skupnost pošteno razjezilo. Zdaj se je pokazala še ena grdobija odvisnosti od Facebook prijave in strežnikov, saj nekateri svojih naprav preprosto niso mogli uporabljati.

Najbolj popularno VR napravo Oculus Quest 2 lahko sicer uporabljamo brez interneta in nekateri uporabniki na Redditu so zapisali, da so med izpadom strežnikov svoje naprave uporabljali brez problema. A to ni veljalo za vse, saj nekaj igralcev ni moglo osvežiti svoje knjižice iger, še bolj pa so ga nastradali vsi tisti nesrečneži, ki so ravno takrat kupili nove Oculus naprave. Ti pred prvo uporabo zahtevajo povezavo na Facebook strežnike in brez teh VR naprave ni možno aktivirati.

Situacija se je zdaj normalizirala in vse storitve zopet delujejo kot običajno. Vseeno pa je to lep opomin, da je delo v oblaku lepa zadeva, dokler se internet ne zruši in tvoja naprava postane samo drag obtežilnik papirja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime