Windows 11 zdaj na voljo

Po mesecih testiranja je nova verzija Oken zdaj na voljo v polni različici. Windows 11 je na voljo za nadgradnjo vsem tistim, ki vsebujete računalnike, ki zadostujejo minimalnim zahtevam, nadgradnjo pa lahko opravite preko razdelka “Posodobitev in varnost”.

Nadgradnja ne bo takoj na voljo vsem in morda pri svojem računalniku ne boste našli možnosti za nadgradnje. Razlog je to, da bo Microsoft posodobitev postopoma, tako da vam ne ostane drugega kot čakanje. A to velja samo za tiste, ki ste računalnika nevešči, saj se lahko nove verzije Oken dokopljete tudi že zdaj.

Vse kar morate narediti je, da obiščete uradno Microsoftovo stran in si prenesete pomočnika za namestitev. Ta vas bo vodil skozi vse nadaljnje korake, pri tej nadgradnji pa boste ohranili vse nastavitve in datoteke, ki krasijo vaš sistemski disk.

Seveda lahko prenesete tudi ISO datoteko ter to spravite na zagonski USB. Ta korak je priporočljiv za vse tiste, ki bi radi formatirali disk in nanj naložili svežo namestitev operacijskega sistema Windows 11. Dobra novica pri temu je to, da je že od začetka podprt tudi slovenski jezik, tako da se boste lahko v novem uporabniškem vmesniku pozabavali v maternem jeziku.

Pametno se je najprej prepričati, da vaš sistem zadostuje minimalnim zahtevam novega operacijskega sistema in v te namene si lahko prenesete priročno Microsoftovo uradno aplikacijo. Predvsem je pomembno, da imate v Boot zaganjalniku omogočeni možnosti za Secure Boot in da je vaš sistem dovolj nov, da podpira Trusted Platform Module oziroma TPM, verzije 2.0. Če imate res star sistem, ki teh funkcij nima, potem boste preko ISO datoteke še vedno lahko namestili nova Okna, a zna se zgoditi, da sistema ne boste mogli posodabljati in boste za vsako posodobitev primorani v vnovično inštalacijo preko ISO datoteke.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

    • Če nimaš Trusted Platform Module oziroma TPM, verzije 2.0. imaš lahko 100 jedernega 500gb rama pa 300tb disk malo v šali napisal pač bedasto da bo veliko uporabnikov primoranih kupit nov sistem zaradi 11ke ki pa bo v bistvu lahko slabši kot ga imajo sedaj en namig vsem preden zaženete paniko po nepotrebnem poglejte v bios če nimate te možnosti da bi vklopili TPM 2.0 poguglajte in si raje nabavite novejšo matično če imate seveda to na voljo ker večina serijo ali dve ima že ta TPM 2.0 not lahko pa se pripeti da glih vi nimate lp.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime