Igralci so pošteno razočarani nad novo napovedanim Ghost Recon naslovom

Ubisoft ga je zopet zamočil. Praznovanje 20. obletnice franšize Ghost Recon so sicer dobro začeli, saj originalno igro ponudili povsem brezplačno, hkrati pa so na zastonjski meni postavili tudi DLC-ja za igri Wildlands in Breakpoint. A vse je šlo po zlu, ko so najavili povsem nov del franšize Frontline, saj je to F2P battle royale streljačina, ki jih te dni najdemo izza vsakega ovinka.

Frontline bomo igrali iz prvoosebne perspektive, kar je velika sprememba v primerjavi z zadnjima dvema deloma serije, kjer je bila kamera postavljena za rameni našega vodenega lika. Spremenjeno bo tudi samo igranje, saj je to tokrat videti precej bolj akcijsko in tisti preživetveni način igranja iz prejšnjih delov je očitno povsem izginil.

Glavni igralni način se bo imenoval Expedition, ta pa bo na eno mapo postavil 102 igralce, ki bodo razdeljeni v tričlanske ekipe. Cilj je opraviti različne objektive kot je denimo zavzetje kontrolnih točk, nabiranje predmetov in informacij, na koncu pa bomo z nabranim plenom morali skočiti do posebne točke, kjer bo treba počakati na helikopter, ki nas bo odpeljal proti zmagi.

Za popestritev igranja bodo poskrbeli trije unikatni igralni razredi, vsak od njih pa bo imel svoje sposobnosti, ki vam bodo pomagale k zmagi. Scout razred bo lahko denimo razkril sovražnike na mapi, Support bo lahko postavil razne defenzivne taktike, ki bodo poskrbele za lažje branjenje nadzornih točk, Assault pa bo tisti glavni za streljanje. K temu lahko prištejete še razne tehnološke igračke kot so samostoječe strojnice, dimne granate, obrambne zidove in drone.

Vse skupaj se sliši zanimivo, a po drugi strani zadeva nedvomno preveč spominja na Warzone, F2P način pa tudi ne vliva preveč upanja. Ubisoft se na vse pretege trudi ustvariti neko F2P zadevo, ki bi jim preko mikrotransakcij prinesla gore denarja, a zaenkrat jim to še ni uspelo. Glede na YouTube všečke jim to tudi tokrat ne bo uspelo.

Morda pa bo Frontline vseeno podrl pričakovanja. Igra še nima datuma izida, a Evropejci bomo od 14. do 21. oktobra dobili dostop do zaprtega beta testiranja, zanj pa se lahko prijavite tule.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime