Takoj spremenite svoja gesla, saj je na splet ušla celotna baza Twitch uporabnikov

No, tole je pa eden bolj burnih tednov. Potem, ko so nedavno za nekaj ur podlegli vsi Facebookovi strežniki, se je danes v še veliko večjih škripcih znašel Twitch. Nekdo je namreč na 4Chan forume prilepil povezavo do 125 GB velikega torrenta, ki v sebi vsebuje praktično celo bazo podatkov Twitch baze.

Znotraj torrenta lahko najdemo izvorno kodo samega Twitcha, kot tudi kodo za druge strani pod okriljem Twitcha, kot sta strani CurseForge in IGDB. V praksi to pomeni, da so ven ušla tudi gesla vseh uporabnikov, zato se priporoča, da takoj spremenite svoja gesla na Twitchu ter vklopite 2FA dodatno zaščito. Neuradne informacije pravijo, da so ukradeni podatki ažurni, saj naj bi jih heker nazadnje posodobil ta ponedeljek. Seveda je treba opozoriti tudi na to, da uporabljeno geslo na Twitchu spremenite tudi na vseh drugih straneh, kjer ste uporabili isto geslo.

Poleg podatkov uporabnikov so ven ušla tudi izplačila vseh kreatorjev vsebine in ta niso majhna. V razpredelnici so razporejena izplačila iz strani Twitcha, ki segajo vse do avgusta 2019 pa do oktobra 2021. Kot vidimo je na vrhu te razpredelnice streamer CriticalRole, ki je v tem času zaslužil več kot 9 milijonov dolarjev, sledita pa mu xQcOW in summit1g.

twitch

Razkriti so bili tudi nekateri nenapovedani projekti. Amazon, ki si tudi lasti Twitch, naj bi delal na svoji digitalni trgovini Vapor, ki naj bi bila konkurenca Steamu. Poleg tega znotraj torrenta najdemo tudi izvorno Unity kodo za igro Vapeworld.

Heker naj bi kodo objavil zaradi jeze nad Twitch skupnostjo, ki naj bi bila naravnost strupena, upa pa tudi, da bo to ustvarilo na področju pretočne vsebine večjo konkurenčnost. Heker je še opozoril, da je tole samo prvi del objavljene vsebine, a ni še jasno, kaj bo naslednji val izmaknjenih podatkov sploh vseboval, saj je že zdaj praktično objavil vse.

Twitch naj bi se vdora zavedal in čaka se na uradno besedo iz njihove strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime