AMD poroča, da lahko Ryzen procesorjem na Windows 11 pade učinkovitost za do 15 %

Windows 11 je zdaj zunaj dobra dva dni in veliko uporabnikov je že presedlalo na nov operacijski sistem preko brezplačne posodobitve, nekateri pa so to priložnost izkoristili za povsem svežo namestitev Oken. Nadgradnja je šla očitno pri veliki večini kot po maslu, saj je po internetu slišati bolj malo zgodb o okvarjenih inštalacijah ali pa poročila o nekompatibilnosti.

Vendar pa so se določene težave vseeno pojavile in o njih poroča AMD na svojem uradnem blogu. Windows 11 naj bi na novejših Ryzen procesorjih povzročil težave pri latenci L3-ja, ki se je na novih Oknih skoraj potrojila. Prav tako se je pojavil problem pri funkciji “Preferred Core”. Zadeva poskrbi za razporejanje aplikacij na najhitrejše trenutno jedro in trenutno ne deluje optimalno.

Vse skupaj je v praksi privedlo do tega, da je pri nekaterih aplikacijah in igrah optimizacija padla za do 15 %. Zanimivo je, da je AMD v svojem blogu pri težavah specifično omenil e-športne naslove, saj se tam najbolj čuti vsako odstopanje pri sličicah na sekundo.

Ti procenti sicer niso katastrofalni in verjetno padca med igranjem sploh ne boste opazili. Kljub temu je AMD izjavil, da trenutno z Microsoftom raziskujeta zadevo in da bomo konec oktobra prejeli posodobitev, ki bo težavo odpravila.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime