DEX Soldex AI – Decentrilizirana avtomatska menjalnica, ki temelji na Solani

Eden od glavnih stebrov kripto trga v današnjem svetu so decentralizirane izmenjave, ki so v zadnjih letih svet prevzele kot nevihta. Ker se trg kriptovalut hitro premika in razvija, ne preseneča, da se morajo borze razvijati v skladu s tem. 

Izvršni direktor Soldex.ai John Robertson je predstavil naslednji korak v kripto borzah, to je trgovanje na osnovi umetne inteligence (AI), ki je lahko prihodnost trgovanja z žetoni. 

Ena najbolj prodornih blockchain inovacij v zadnjem času je Solana. Kripto svet ga je presenetljivo hitro vzljubil, hkrati pa ponuja številne ugodnosti, zato je bil izbran za Soldex.ai. Soldex.ai je bil ustvarjen za reševanje nekaterih vsakdanjih težav, ki jih povzročajo centralizirane izmenjave z ujemanjem naročil in skrbništvom brez zaupanja, ki ga najdemo na današnjih borzah. Soldex.ai bo poganjal nov plaz fleksibilnih finančnih trgov. Protokoli bodo služili kot temeljni sloj za stvari, kot so likvidnost, skrbništvo, trženje in poravnava. Kot smo že omenili, ima Solana nekaj prednosti v primerjavi z drugimi DEX -i, kot je Ethereum. To je izredno velika hitrost transakcije, ki lahko doseže do 50.000 transakcij na sekundo in kot da to ne bi bilo dovolj, so pristojbine za iztenjavo oz. plin (gas fee) le 0.00025 USD na transakcijo. Za primerjavo, Ethereum lahko stisne le 30 transakcij na sekundo in se ponaša z grozljivimi provizijami za transakcije. 

Ker umetna inteligenca prehiteva vse več industrij po vsem svetu, ne preseneča, da kripto izmenjave ne bodo zaostale na tem področju. Začetna gonilna sila za Solana DEX bo izvajanje trgovalnih botov z umetno inteligenco, ki bodo oblikovali strategije trgovanja in bodo neusmiljeno delovali 24 ur na dan. Kasneje bodo lahko trgovci ustvarili lastne strategije trgovanja z boti in jih posodili drugim za provizijo. Posledično bo to spodbudilo skupnost k nadaljnjemu razvoju Soldex.ai z glasovalnimi pravicami. 

Eden glavnih razlogov za povpraševanje po avtomatiziranem trgovanju je dejstvo, da 80 % trgovcev izgubi denar zaradi svojih napak. Zato je Soldex menil, da bo DEX ljudem omogočil, da izberejo strategijo trgovanja, ki jim najbolj ustreza. Različni boti se razvijajo po merilih, kot so: marže, trgovalna tveganja, stopnja uspešnosti 90 dni in trgovalni pari. V prihodnje bo vključeval tudi različna merila. 

SolanaDEX bo imela svoj žeton SOLX. Soldex upa, da bo žeton pomagal izpolniti poslanstvo, to je imeti pregleden sistem prihodkov, ki bi bil pošten in donosen. 

30 % žetonov bo šlo skozi zasebno prodajo, ki predstavljajo večino. Približno 5 % bo sproščenih za javno prodajo. 14 % bo namenjenih za likvidnost, preostanek pa za razvijalce, svetovalce in druge. 

Žeton bo uporabljen za upravljanje protokolov, transakcijske provizije in vložke v dobiček. Toda dolgoročno ekipa načrtuje nekaj izboljšav, saj veriga Solana ponuja v prihodnosti odlično priložnost za tehnično rast. 

Poleg možnosti ustvarjanja dobička na Soldex.ai bodo imeli ljudje dostop tudi do Soldex AI Academy. Ekipa upa, da bo pomagala zgraditi močno skupnost in pomagala uporabnikom, da se bolje spoznajo s Solano in DeFi.  

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime