Valve pokazal, kako pravilno razstaviti Steam Deck

Valvova prenosna konzola Steam Deck je ob prvi najavi igralce hudo navdušila in zaloge so hitro pošle. Prednaročila so bila celo velika, da če se odpravite zdajci po prednaročilo, boste svoj izvod prejeli šele enkrat po drugi četrtini leta 2022.

Steam Deck je v sami osnovi prenosen računalnik, kar pomeni, da je močno prilagodljiv. Iz njega lahko denimo izbrišete prednaloženi operacijski sistem in gor naložite Windowse ter tako poganjate praktično vse igre iz vaše Steam knjižnice. No, zagotovo se bodo pojavile kakšne težave pri kompatibilnosti, a PC igralci so slavni po svoji iznajdljivosti in takšne težave ne bi smele predstavljati prevelike ovire.

Prenosno konzolo pa bomo lahko tudi razstavili. Valve se zaveda, da bodo radovedni igralci slej kot prej želeli pokukati pod pokrov, zato so pripravili uraden vodič za razstavljanje konzole, ki nazorno prikaže pravilen postopek odvijanja vijakov.

Čeprav je razstavljanje konzole možno, razvijalec vseeno opozarja, da je zadevo najbolje pustiti pri miru. Predvsem jih skrbi, da bi kdo preveč zavzeto prijel za izvijač in predrl baterijo in si tako zažgal hišo, prav tako pa naj bi razrahljani vijaki vplivali na odpornost naprave na poškodbe ob morebitnem padcu na tla.

Vendar pa želi Valve po drugi strani uporabnikom omogočiti menjavo nekaterih delov naprave. Tu še posebej izstopata gobici, ki se lahko pri večji uporabi razrahljajo in edina rešitev je menjava. Možno je zamenjati tudi SSD disk za kakšnega večjega, a tu je treba biti še posebej pozoren, saj je Valve izbral točno specifične modele diskov, ki ne bodo motili čipa za brezžično povezavo, ki se nahaja tik ob disku.

Steam Deck je pod pokrovom videti hudo privlačno. Tisti pomembni deli vsebujejo QR nalepke, tako da lahko hitro pobrskamo za primeren del za zamenjavo.

Steam Deck izide decembra za vse tiste srečne prednaročnike, ki so bili dovolj hitri, da so si zagotovili prvi val naprav in zanimivo bo videti tiste prve vtise in eksperimente, ki jih bodo izvedli zgodnji kupci, ki imajo v sebi tudi nekaj inženirja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime