Axie Infinity parabolično vstopa v svet decentraliziranih financ

Axie infinity je ena izmed najbolj priljubljenih iger, ki temelji na blockchainu. Njen upravljalni žeton (governance token) AXS je spet poskočil na rekordno višino vrednosti, kmalu za tem ko je ekipa v ozadju igre prejšnji petek napovedala razvoj lastne decentralizirane izmenjave (DEX). Protokol je prejšnji teden debitiral za zgodnje uporabnike in uvedel nagrade za imetnike AXS. 

Ob 12:38 UTC istega dne je AXS, ki je na 21. mestu po tržni kapitalizaciji, trgoval pri 150,85 USD, kar predstavlja rast 38 % v enem dnevu in 137 % v enem tednu. 

Najnovejše novice o prihajajočem Axie Infinity DEX je v petek v podcastu “The Scoop” z javnostjo delil Jeff Zirlin, soustanovitelj in vodja rasti pri Sky Mavisu , podjetju, ki je razvilo Axie Infinity. 

Zirlin je v intervjuju pojasnil, da je namen DEX olajšati trgovanje z žetoni, ki se uporabljajo v gospodarstvu znotraj igre, vključno z žetonom upravljanja AXS in žetonom Smooth Love Potion (SLP), ki ga zaslužite z igranjem igre. Razvoj tako predstavlja prvi korak k premostitvi svetov blockchain iger za zaslužek in decentraliziranih financ (DeFi). 

Po besedah Zirlina bo DEX zgrajen na Roninu, stranski verigi Ethereuma (ETH), namensko izdelani za Axie Infinity, kar uporabnikom olajša trgovanje in porabo žetonov brez nepotrebnih menjav. 

Poleg razvoja DEX -a je navdušenje nad ceno žetona AXS tudi ta konec tedna vzšlo, potem ko je ekipa konec prejšnjega tedna objavila, da je zgodnjim uporabnikom debitantno razdelila 800.000 AXS preko air-dropa. 

Skupna vrednost razdeljenih žetonov je bila takrat približno 60 milijonov USD, danes skoraj 120 milijonov USD in je bila poslana (air-dropped) vsem uporabnikom, ki so pred 26. oktobrom 2020 igrali Axie Infinity. Količino žetonov je določila stopnja aktivnosti uporabnika. 

Poleg tega je zvišanje cene žetonov danes in konec tedna tudi posledica uvedbe nagrad za vložke (stakeing rewards) v protokol prejšnji teden. 

V času pisanja je nadzorna plošča za vložke Axie Infinity pokazala, da je bilo vloženih (staked) skupaj 12,5 milijona žetonov AXS, vrednih približno 1,94 milijarde USD po trenutnih cenah, z ocenjeno letno povrnjeno odstotno stopnjo (APR) 187%. 

Ekipa Axie Infinity je že povedala, da bodo začetne nagrade za vložke vzete iz skupine žetonov AXS, ki so posebej namenjene temu namenu. 

Mesečna distribucija znaša 64.516 AXS na dan, kar je po trenutnih cenah vredno nekaj več kot 9,67 milijona USD.  

Na veliko rast tako protokola samega kot cene žetona AXS je v zadnjem času opozorilo več odmevnih oseb v kripto prostoru. Med njimi je bil Su Zhu iz podjetja Three Arrows Capital , ki ga je ta konec tedna na Twitterju označil za “najboljšo semensko naložbo doslej” za sklad DeFiance Capital, osredotočen na DeFi . 

Podobno je raziskovalec Messarija Ryan Watkins opozoril tudi na močno rast protokola v nedeljo, ko je dejal, da so se prihodki igre povečali za 48-krat v 3. četrtletju: 

Čeprav je rast prihodkov v celotnem četrtletju vsekakor močna, pa je zadnje čase opaziti, da se prihodki za protokol upočasnjujejo.  

Na podlagi podatkov iz Token Terminala so dnevni prihodki igre dosegli vrhunec 6. avgusta v višini 17,5 milijona USD, od takrat pa so se od prejšnje nedelje znižali na približno 5,3 milijona USD. 

Dnevni prihodki na protokol. Vir: Token Terminal

Žeton AXS pa je kljub zmanjšanju virov prihodkov za igro nadaljeval svoj meteorski porast. 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime