Razburljiva ugibanja investicijskih veteranov kriptovalut

Po zadnjih izjavah kitajske centralne banke v zvezi s kriptovalutami opazimo premike ogromnih količin kriptovalut z največje kitajske kriptomenjalnice Huobi na zasebne denarnice in “off-shore” menjalnice v bližini Kitajske.

China's Crackdown Spurs Massive Onchain Transfers, Cold Wallets Move $3 Billion in Bitcoin and 800K Ether
Posnetek zaslona Whale alert ETH na 26.9.2021

Medtem, ko Kitajska že močno preizkuša digitalni juan, je EU julija napovedala in začela pripravljati evropski CBDC, ameriške centralne banke pa se še niso odločile, ali bodo izdale digitalno valuto centralne banke (Central Bank Digital Currency – CBDC). Predsednik Feda Jerome Powell je prejšnji teden dejal, da bo Fed kmalu objavil dokument za razpravo o tej temi.

Nekateri menijo, da je kitajsko zatiranje kriptovalut pozitivna novica, med njimi tudi več ameriških zakonodajalcev, ki so dejali, da je kitajsko zatiranje kripto velika priložnost za ZDA, da prevzamejo vodstvo na področju kriptovalut. “Kitajsko avtoritarno zatiranje kriptovalut, vključno z bitcoini, je velika priložnost za ZDA. To je tudi opomnik na našo veliko strukturno prednost pred Kitajsko,” je menil senator Pat Toomey.

Milijarder vlagatelj in izvršni direktor podjetja Galaxy Digital, Mike Novogratz, pravi, da je trg bitcoinov v dobri formi, pri čemer ugotavlja, da vidi “toliko kapitala, ki prihaja v vesolje”. Komentiral je tudi vse manjši vpliv Kitajske na kripto trg. Milijarder vlagatelj pravi, da je trg “v dobri formi” – “Nisem živčen”.

Pojasnil je, da se je kripto trg znižal iz treh razlogov. Prvi je, da Kitajska ponavlja svoje stališče proti kripto in proti svobodi. Drugi razlog je ameriška centralna banka, ki “sproži gibanje zožitve”, tretja pa je velika stopnja odpornosti na stroške za bitcoin in eter. Novogratz je opozoril, da verjame, da se bosta BTC in ETH konsolidirala.

V času njegovega pisanja je cena bitcoina 43.695 dolarjev, cena etra pa 3090 dolarjev.

Poleg tega meni, da je trg bitcoinov v dobri formi. V intervjuju za CNBC prejšnji teden je pojasnil, da sta spodnja raven (Support Line) 40.000 dolarjev za bitcoin in 2.800 dolarjev za ethereum “zelo pomembni ravni”, pri čemer je opozoril: “Dokler te ravni držijo, mislim, da je trg v dobrem stanju”.

Novogratz je še povedal: »Od strank vlagateljev in od naših podjetij nisem videl nič drugega kot aktivnost. Stopnja poizvedovanja, raven poslovanja ni bila nikoli višja. ” Nadaljeval je: “Vidimo, da v prostor prihaja toliko kapitala, na zasebne in javne načine. Nisem živčen.”

Nadaljeval je: »Kitajska nikoli ni bila velik vir inovacij v tem prostoru, ampak je bila velik vir trgovanja in mislim, da je na Kitajskem še vedno veliko trgovanja … Kitajci so pametni, vedo, kako uporabljati VPN, vendar je težje in težje, zato mislim, da je vse manj pomembno. “

Seveda pa niso vsi tako prepričani v to:

Robert Kiyosaki – miljarder, podjetnik, vlagatelj, avtor knjige “Bogati oče, ubogi oče”, je oktobra napovedal “velikanski zlom borze”. Prepričan je, da bi se lahko “zrušil tudi bitcoin”. Sloviti avtor je ponudil tudi svoje mnenje o kitajskem zatiranju kriptovalut.

Kiyosaki je bil glasen pri napovedovanju največjega propada trga. Junija je opozoril, da prihaja “največji padec” v zgodovini sveta, saj se “največji balon” v zgodovini sveta “povečuje”. Takrat je predlagal nakup več zlata, srebra in bitcoinov.

Slavni avtor je avgusta dejal: »Bitcoin ima največjo prednost . Z padanjem dolarja sta bitcoin in srebro najboljša naložba. ” Prav tako je v svojem značilen slogu dejal: »Glavni razlog, da vlagam v bitcoin, zlato in srebro, je, ker ne zaupam našim voditeljem, Fedu, zakladništvu niti borzi. Tista mama in očka, ki hranita denar jim žal očitno zaupata.”

V petek, po novici o kitajskem zatiranju kriptovalut, je avtor knjige Bogati oče revni oče komentiral:

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime