Resident Evil: Welcome to Raccoon City dobil prvi napovednik

O prihajajočem filmu Resident Evil: Welcome to Raccoon City smo že pisali, saj so ustvarjalci filma pokazali nekaj slik, te pa so nakazale na amaterski projekt, ki želi samo zaslužiti na račun slavnega imena.

Včeraj pa smo dobili prvi bolj obširen napovednik in čeprav je film še vedno videti dokaj poceni, s slabimi CGI efekti, je tudi več kot očitno, da je režiser in pisec Johannes Roberts velik oboževalec iger. Welcome to Raccoon City bo namreč združil zgodbo prvih dveh iger, v katerih smo raziskovali dvorec Spencer Mansion ter kasneje policijsko postajo in ustvarjalci so v filmsko preobleko prenesli veliko referenc in dogodkov iz originalnih iger.

Tako lahko vidimo tistega slavnega zombija, ki je v originalu s krvavimi usti počasi obrnil glavo in za vedno spremenil trg igričarskih grozljivk, v kadru pa je ujet tudi okuženi tovornjakar, ki prevrne svoj kamion in v Resident Evil 2 poskrbi za ogromno eksplozijo in mesto Raccoon City zavije v ogenj in dim, ki ga občasno prekine grozljivi vzklik žrtev nemrtvih.

Kot rečeno, vse je resda videti nekam poceni, a po drugi strani zna biti to dobra stvar, če jo med gledanjem ne bomo vzeli preveč resno. Poleg tega je to očitno eden bolj vernih prenosov Resident Evil igričarske formule na filmska platna – še bolj, kot tisti prvi filmi, kjer je glavno vlogo igrala Milla Jovovich.

Zanimivo je tudi to, da Welcome to Raccoon City ne bomo gledali na pretočnih servisih, ampak bo na voljo samo v kinih, kjer ga bomo lahko spremljali od 24. novembra dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime