RIP YouTube Rewind

YouTube se je nedavno odločil, da za vedno upokoji svojo serijo posnetkov Rewind, ki so vsako leto proslavljali največje zvezdnike te platforme. Poteza je sicer nekam nenavadna, a ni spet povsem presenetljiva. Rewind se je namreč že dolgo boril z negativnimi kritikami iz strani gledalcev, zato se je odločil, da vse skupaj za vedno ugasne.

V intervjuju za spletno stran TubeFilter je predstavnik Googla pojasnil, da je nastopil čas za spremembe in da se Rewind zaradi tega poslavlja. Platforma namerava najbolj zanimive posnetke in dosežke še vedno zabeležiti vsako leto, a se bodo za to zanašali na ustvarjalne žilice samih kreatorjev vsebine. Kaj to je in kako bo to izgledalo ni znano, a konec leta se hitro približuje, tako da bomo odgovor verjetno kmalu dobili. Morda je nekaj v tej smeri že najavil Marques Brownlee, ki namerava ustvariti Rewind na področju strojne vsebine, tako da zna biti letošnji Rewind razdeljen na različne kategorije.

Kot rečeno, Rewind je že dolgo predmet negativnih kritik in zasmehovanja. Zdrs po popularnosti navzdol se je začel leta 2018, ko je Will Smith pogledal skozi daljnogled in izjavil: “That’s hot, that’s hot!”. Vroče je bilo zares šele takrat, ko je ta posnetek postal najbolj neslaven video v zgodovini YouTuba, saj je do sedaj nabral že kar 19 milijonov palcev navzdol.

YouTube Rewind 2019 se ni odrezal kaj preveč bolje, saj je tudi ta nabral trikrat več neodobravanja kot pa všečkov. YouTube je leta 2020 Rewind odpovedal, saj se mu zaradi vsega divjega dogajanja okoli koronavirusa ni zdelo primerno proslavljati dosežke ustvarjalcev, tako da je Rewind tehnično umrl že dve leti nazaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime