Ruska pošta bo implementirala tehnologijo veriženja blokov pri sledenju paketov

Ruska nacionalna pošta namerava uvesti sistem za sledenje pošiljk, ki se bo opiral na tehnologijo veriženja blokov (blockchain). Uvedba nove storitve je del strategije digitalne transformacije Pošte Rusije in naj bi zmanjšala število izgubljenih pošiljk. 

Predstavnik podjetja Vedomosti je povedal, da v okviru prizadevanj za razvoj svojih storitev in izboljšanje učinkovitosti svoje logistike Почта России ali ruska pošta preučuje različne možnosti, vključno z implementacijo tehnologije veriženja blokov.  

Ruska pošta namerava uvesti svoj sistem sledenja, ki temelji na verigi blokov, že leta 2023. Nova storitev bo tržno usmerjena, je opozoril direktor za digitalne izdelke Vladimir Urbansky. Nadalje je pojasnil, da je ruska pošta del logistične verige, pri čemer je poudaril, da ji bo sistem omogočil, da drugim podjetjem posreduje informacije o sledenju od začetka do konca procesa. 

Vedomosti citira vir iz IT industrije, ki je komentiral, da je cilj projekta blockchain omejiti število izgubljenih paketov. Strokovnjak meni, da lahko nova platforma nadomesti obstoječi mehanizem sledenja ruske pošte in prihrani čas in trud pri iskanju izgubljenih predmetov. To tudi pomeni, da bo v proces vključenih manj ljudi. 

Strategija digitalne preobrazbe poštnega operaterja, vključno z načrtom za storitev sledenja verigi blokov, je trenutno v pregledu na Ministrstvu za digitalni razvoj, komunikacije in množične medije. Dokončna odločitev pa še ni sprejeta, je za časnik povedal minister Maksut Shadaev. Ko se to zgodi, bo strategija predstavljena upravnemu odboru družbe. Če bodo odobrene, bodo do konca leta 2025 vložene 38,2 milijarde rubljev (skoraj 525 milijonov dolarjev). 

Ruska pošta že nekaj časa raziskuje tehnologije blockchain, ugotavlja poročilo. V oktobru 2017, je njen generalni direktor Nikolaj Podguzov razkril načrte za izvajanje blockchain rešitev za boljši nadzor finančnih poslov družbe. 

»Vsak dan imamo 9 milijard rubljev transakcij. Da bi zagotovili varnost teh transakcij, je povsem mogoče, da uporabljamo tehnologijo veriženja blokov in na tem se trenutno trudimo, “je dejal izvršni direktor, ki ga navaja Tass. Podguzov je na forumu Russia Calling dejal, da pričakuje, da bo to vplivalo na izboljšanje kakovosti poštnih storitev. 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime