GOG po vseh pritožbah odstranil igro HITMAN iz svoje trgovine

Dobra dva tedna nazaj je digitalna trgovina GOG na svoje police uvrstila igro HITMAN ter s tem igralce pošteno razveselila, a ni trajalo dolgo, da so se hvale spremenile v kritike.

Največja prednost spletne trgovine GOG je dejstvo, da igre ne vsebujejo prav nobene anipiratske zaščite. Tako ste lahko svojo knjižnico naslovov igrali kadarkoli in kjerkoli in se vam ni bilo treba ubadati s potencialno slabšo optimizacijo, ki jih lahko prinesejo DRM zaščite, igre pa ste lahko s sabo vzeli tudi na področja brez internetne povezave.

Vse to se je spremenilo z igro HITMAN, saj je ta že takoj od izida nabirala kritike zaradi svoje vsiljive DRM zaščite. HITMAN mora biti namreč neprestano povezan na internet, saj samo tako lahko izpolnimo vso zastavljeno vsebino, ki je onemogočena iz strani strežnikov razvijalca IO Interactive. Igro lahko sicer poženemo tudi brez internetne povezave, a s tem izgubimo kar nekaj vsebine, kot so denimo Elusive tarče in nadgrajevanje naše Mastery stopnje.

Igralci so se tako spraševali, na kakšen način bo GOG spremenil delovanje igre in odgovor je razočaral, saj je HITMAN na platformo prispel praktično nespremenjen. Za vso vsebino so se igralci še vedno bili primorani povezati na internet, kar je v nasprotju z načelom GOG trgovine.

GOG je dolgo stal za svojo odločitvijo, a zdaj so končno popustili pritisku. Na uradnih forumih je njihova predstavnica zapisala, da so še vedno v pogovorih z razvijalcem IO Interactivom in da se zavedajo, da igre v trenutni različici ne bi smeli spustiti na trgovino. Zato so igro zaenkrat odstranili iz svoje trgovine, dokler zadeve ne bodo popravljene.

Ni še jasno, kdaj bo spremenjena različica prispela nazaj v trgovino oziroma če se bo to sploh zgodilo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime