Originalni Deus Ex prejel modifikacijo, ki vam omogoči igranje ženske glavne junakinje

Franšiza Deus Ex je te dni resda mrtva, saj založnik Square Enix iz zadnjih dveh delov Human Revolution in Mankind Divided ni zaslužil dovolj cvenka. Kar je velika škoda, saj je Deus Ex eno najbolj pomembnih imen igričarske industrije in si zagotovo zasluži več.

Izvirnik danes šteje že 21 let in ima še vedno zveste oboževalce, nekateri med njimi pa celo še vedno delajo na novih modifikacijah. Ena takšna skupina navdušencev se je združila pod ime Lay D Dev, njihov prvi projekt pa je ambiciozna modifikacija Lay D Dentom Project.

Mod nam omogoči igranje skozi igro skozi oči ženske glavne junakinje. Originalni razvijalec Ion Storm je nameraval igralcem na začetku ponuditi izbiro spola agenta JC Dentona, a žal jim je za to zmanjkalo časa in zadeva je bila izrezana iz končnega produkta. Zdaj, po dveh desetletjih, je bila njihova vizija končno izpolnjena in to na dokaj profesionalni način.

Modderji niso namreč samo spremenili grafičnega model Dentona, ampak so tudi poskrbeli za popolnoma na novo posnete zvočne dialoge, ki jih je prispevala igralka Karen Rohan. To ni majhen podvig, saj ima JC Denton v igri 1.700 vrstic, tako da je to veliko snemanja.

Razvijalec je poleg tega spremenil tudi dialoge drugih oseb v igri, ki junakinjo naslavljajo s pravilnim spolom. Pri nekaterih likih so morali poskrbeti za na novo posnete zvočne vrstice, vse to pa je bilo narejeno previdno in minimalistično, saj niso želeli preveč posegati v igro.

Modifikacija je presneto impresivna in ponuja dober izgovor, da se zopet vrnete v leto 2000. Lay D Dentom Project lahko prenesete iz naslednje povezave.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime