EA namerava svojo serijo iger FIFA preimenovati v EA Sports FC

Ime FIFA je v igričarskem svetu tako popularno, da se tudi tisti, ki jim virtualne športne simulacije sploh ne dišijo, zavedajo, da gre za nogomet, ki založniku EA-ju vsako leto prinese tone denarja preko mikrotransakcij. Kljub tej globalni prepoznavnosti znamke pa se je EA v svoje zadnjem blog zapisu razpisal, da razmišlja o preimenovanju svoje serije nogometnih simulacij v neko drugo ime.

FIFA je okrajšava za mednarodno nogometno federacijo in za vsakoletno uporabo tega imena mora EA tej organizaciji odšteti veliko denarja. Teh stroškov imajo zdaj očitno dovolj, saj je EA mnenja, da njihove igre pripomorejo več k prepoznavnosti imena kot pa delo same organizacije. Kupčija očitno ni poštena in morda je bil to samo prvi korak založnika do bolj ugodne pogodbe z nogometno federacijo.

Vse očitno ne bo ostalo samo pri besedah, saj je EA na uradu EU za intelektualno lastnino pod kategorijo videoiger registriral novo blagovno znamko z imenom EA Sports FC. Tako se zna zgoditi, da je FIFA 22 zadnja igra pod znamko nogometne federacije in da znamo že naslednje leto prejeti igro pod drugim imenom.

Zanimivo bo videti razplet te celotne zgodbe. Oboževalcem igre se ni treba bati, da naslednje poglavje serije s sabo ne bo prineslo uradnih licenčnih igralcev ali pa klubov, saj so te pogodbe sklenjene posamično. V praksi bi se tako spremenilo samo ime, ki bi v prihodnosti v naslovu nosilo ime založnika, kar bi bilo seveda za EA znamko samo plus.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime