Trans skupnost je hudo razburjena nad Netflixom in zahteva umik standup nastopa

Komik Dave Chappelle je nekaj dni nazaj izdal še svoj zadnji standup The Closer, ki ga je pripravil v sodelovanju s pretočnim servisom Netflixom in ta je hudo razburil trans skupnost.

Ta je imela s tem komikom težave že nekaj let, saj je Chappelle leta 2018 na Netflix pripeljal standup Equanimity in tam se je na široko dotaknil LGBTQ+ gibanja in kritike na njegov nastop so začele deževati iz vseh smeri. Tudi The Closer se ubada s to tematiko in v bistvu je celotni drugi del nastopa posvečen izključno tej temi.

Chappelle se med nastopom dotakne vročih tematik, kot so izjave pisateljice JK Rowling in raperja DaBaby, poleg tega je sebe označil za pripadnika TERF gibanja – oznaka, ki jo trans skupnost uporabi za osebe, ki odkrito nasprotujejo vključitvi trans oseb v sodobno družbo. Med drugim slišimo veliko tudi o Daphne Dorman, ki je bila ena redkih trans oseb, ki je Davu stopila v bran, a je žal leta 2019 naredila samomor. Dave v nastopu namigne, da je k temu prispevalo tudi nadlegovanje LGBTQ skupnosti, ki Daphnino obrambo Dava ni ravno sprejelo odprtih rok.

The Closer je pošteno razburil trans skupnost in hitro so se začela pozivanja, da Netflix umakne standup nastop iz svojih strežnikov. Vendar pa pretočni servis tega mnenja ne deli, saj Dave ni prestopil meje sprejemljivega.

Proti pretočnem servisu so spregovorili tudi sami zaposleni. Eden večjih glasov prihaja iz smeri Netflixove inženirke Terre Field, ki je novi standup označila za neokusen, saj se Dave v njem ne posmehuje trans skupnosti, ampak se jim zdi njihov obstoj preprosto smešen, kar škoduje LGBTQ gibanju. Terra in še dva zaposlena pri Netflixu so bili nedavno suspendirani, a to ni šlo na račun Terrinih Twitter izjav, ampak zaradi tega, ker so želeli ti zaposleni vpasti v sestanek, ki je bil organiziran za vodstvo.

Kritike prihajajo tudi iz strani ustvarjalcev vsebine. Vodja serije Dear White People Jaclyn Moore je povedala, da zaradi Chappellovega nastopa ne namerava več sodelovati z Netflixom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime