Riot v League of Legends onemogočil čvekanje med igralci

League of Legends je vsekakor zabavna igra, ki jo lahko igramo praktično za vedno in nikoli nam ne bo zmanjkalo vsebine, a igre se že praktično od samega začetka drži sloves izredno negostoljubne igralne baze. To je pri brezplačnih igrah z ogromno bazo igralcev vedno težava, a League of Legends je pri temu še vedno bil nekaj posebnega.

Težav s sovražnimi igralci nimaš, če se v igranje spraviš s prijatelji, ki ti verjetno ne bodo zmerjali mamo s cipo, ki se proda vsakemu, ki ima v žepu kaj drobiža. A novi igralci, ki so se šele učili igranja, so pri vstopu na večigralske strežnike skoraj vedno naleteli na razne žalitve in tako je veliko novincev tudi hitro obupalo nad igranjem.

Riot se je lani novembra zaobljubil, da se bo proti tej toksičnosti začel aktivno boriti in z vpeljavo najnovejše posodobitve 11.21 so naredili prvi večji korak v to smer. Pogovorno okno /all, ki je omogočalo kramljanje med vsemi igralci, tako iz domače kot tudi nasprotne ekipe, je bilo onemogočeno. Riot je svojo odločitev podrobno opisal na svojem blogu, to pa naj bi pomagalo zmanjšati sovražnost med igralci. Ti bodo zdaj med igranjem z nasprotno ekipo lahko uporabljali emotikone, Riot pa pravi da bo pozorno spremljal vpliv njihove odločitve na nadaljnji razvoj skupnosti.

A igralci nad odločitvijo niso ravno navdušeni. Skupnost na Redditu sicer priznava, da je sovražnost med igralci problem, a večino grdih besed dobijo iz ekipnih pogovorov, ki ostajajo še vedno na voljo in ne iz globalnega kanala. Še več, nekateri so do novih prijateljstev prišli ravno preko /all kanala, medtem ko je ekipno kramljanje bilo vedno polno žaljivk in zmerljivk. Riot je na blogu zapisal, da se zaveda problematičnosti ekipnega pogovarjanja, ki je ravno tako lahko strupen, a da se tega ne bo dotaknil, saj vseeno na koncu omogoča vsaj načrtovanje taktike med igralci in ima na koncu nekakšen smisel.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime