Call of Duty Warzone in Vanguard dobivata nov sistem zaščite proti goljufom

Založnik Activision se že dolgo bori proti spletnim goljufom, ki redno prekinjajo večigralske obračune s hekerskimi programi, ki jim omogočijo izvajanje raznih vragolij, kot je denimo samodejno merjenje ali pa izrisovanje položajev sovražnikov skozi stene. Okoli goljufanja se je razvil že cel biznis in na spletu lahko kupite naročnino za takšne storitve, ki jo morate nato plačevati mesečno.

Največ takšnih problemov povzroča Call of Duty Warzone, ki je zaradi svoje brezplačnosti izjemno popularen, a hkrati vsebuje največ goljufov. Te se sicer da ujeti in odstraniti, a lahko nato samo preprosto ustvarijo nov račun in se zopet vrnejo v svoje prevarantske igre.

Activision ima tega dovolj in včeraj je napovedal nov korak v boju z goljufi, ki bo prišla v obliki zaščite Ricochet.

Ta se bo problema lotila na dveh straneh. Sprva bo razvijalec na strežnike vpeljal dodatno zaščito, ki naj bi bolje in hitreje identificirala nadležne goljufe. Nato pa se bodo spravili še na same računalnike vseh igralcev, ki bodo preko posodobitve morali namestiti nov gonilnik, ki bo deloval na “kernel” ravni. Ta raven je navadno rezervirana za razne gonilnike strojne opreme ali pa za pogonske dele operacijskega sistema, saj na tej ravni omogočajo dostop do vseh delov strojne opreme. To bo igri omogočalo, da pozorno pregleduje za kakšnimi zunanjimi programi, ki bi nato lahko igralcu omogočali izkoriščanje goljufij.

Ricochet bo deloval samo med igranjem igre in se bo ob izhodu tudi samodejno ugasnil, tako da ne bi smelo biti bojazni, da bi kakšen heker zadevo izkoristil za nepooblaščeno kopanje kriptota na vašem PC-ju.

Ricochet bo prispel najprej v igro Warzone, enkrat to leto, ko bo izšla Pacific posodobitev, nekoliko kasneje pa bomo to zaščito videli še v prihajajočem Vanguardu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime