Dokumentarec The Beatles: Get Back dobil prvi napovednik, ki je videti naravnost čudovito

Veš, da je pred tabo dober dokumentarec, ko si pogledaš njegov kratki izseček in ti postane tematika, ki te v preteklosti ni preveč zanimala, nenadoma hudo zanimiva. Prav to je storil režiser Peter Jackson, ki je včeraj na splet poslal prvi napovednik za dokumentarec The Beatles: Get Back, ki nam bo ponudil globlji vpogled v to legendarno glasbeno skupino.

Osebno Beatlesov nisem nikoli preveč poslušal in tako se nisem niti preveč poglabljal v raziskovanje njihove zgodovine. A tudi mene je štiriminutni napovednik brž prepričal v gledanje, saj bomo prvič videli intimno sodelovanje med Johnom Lennonom, Paulom McCartneyjem, Georgom Harrisonom in Ringo Starrjem.

Get Back nas bo vrnil v leto 1969, ko so se slavni Beatlesi pripravljali za še svoj zadnji slavni nastop, ki se je nato odvil na strehi Savile Rowa, njihovo sodelovanje pa je nato pripeljalo do albuma Let it Be.

Dokumentarec nam bo ponudil vpogled v več kot 57 ur posnetkov, ki ga je filmska ekipa spočela leta 1969 in nato zaklenila v sef, tam pa so ti čepeli dolgih 50 let. Peter Jackson je zdaj vse te posnetke obnovil v ločljivost 4k, jim dodal pravilne barve in ven izrezal najbolj zanimive dele, ki jih bomo na pretočnem servisu Disney+ gledali v treh delih. Glede na starost posnetkov je Peter svoje delo opravil z odliko, a vseeno se na nekaterih obrazih vidi malce preveč korekcije in se zdi, kot bi bil čez ene scene povlečen nek poceni Instagram filter.

Poleg gledanja ustvarjalnih umov bomo lahko v videu videli tudi prve razpoke, ki so nato pripeljale do razpada glasbene skupine. Predvsem bo tu pomembno vlogo igrala Yoko Ono, ki je takrat omrežila Lenona in jo mnogi krivijo za posledični propad Beatlesov. Očitno se s temi oboževalci strinja tudi Paul McCartney, ki v dokumentarcu špekulira, kako bodo na njen vpliv gledali ljudje čez 50 let.

The Beatles: Get Back bo svojo premiero doživel 25. novembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime