Novi Superman je uradno biseksualec

LGBTQ skupnost je doživela prijetno presenečenje, potem ko je DC Comics v začetku tega tedna najavil peto številko serije stripov Superman: Son of Kal-El, v njem pa je tudi uradno razkrito, da je eden najbolj znanih superjunakov biseksualec.

Serija stripov Son of Kal-El spremlja avanture novega Supermana, ki je ta naslov podedoval od svojega očeta Clarka Kenta. Jon Kent s svojim očetom ne deli samo super moči ampak tudi naklonjenost do navadnih Zemljanov, saj se Jon, tako kot se je leta pred tem Clark zagledal v novinarko Louis Lane, zaljubi v novinarja Jayja Nakamuro – s to razliko, da je ta moški.

John Timms, ki je za strip zrisal podobe, je v intervjuju za spletno stran IGN povedal, da je to za LGBTQ skupnost velika stvar, saj je Superman eden najbolj znanih superjunakov. Razkritje biseksualnosti naj bi tudi pomembno vplivalo na razplet zgodbe, saj se bo Jon Kent moral znajti v komplicirani sodobni družbi, ki ponuja povsem druge izzive kot pa tiste, ki jih je moral desetletja nazaj premagati Clark Kent.

superman

To bo hkrati postal drugi biseksualni junak iz DC Comics vesolja. Prvi korak v tej smeri je lani naredila Harley Quinn, ki smo jo dolgo poznali kot Jokerjevo izvoljenko, v stripu Injustice: Year Zero pa se je poročila s Poison Ivy. Tudi pri tem stripu je imel ustvarjalno roko John Timms.

Peti del stripa Son of Kal-El izide 9. novembra, kupiti pa ga bo moč v fizični in digitalni obliki.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime