Skyrim Anniversary Edition bo uničil kompatibilnost z večino popularnih modifikacij

Naslednji mesec se približuje 10. obletnica popularne igre Skyrim, ki je še danes močno igrana. Zahvala za to gre predvsem na račun modderske skupnosti, ki pridno skrbi za grafične nadgradnje, nove igralne mehanike in bogate štorijalne naloge. Bethesda namerava obletnico in moddersko skupnost obeležiti s posebno izdajo igre Skyrim Anniversary Edition, a ta bo očitno igralcem samo povzročila cel kup novih skrbi, namesto da bi delo ustvarjalcev dvignila na novo raven.

Novica prihaja iz strani enega od programerjev Skyrimovega orodja SKSE, ki ga uporabljajo praktično vse bolj napredne modifikacije. Bethesda naj bi pri Anniversary Edition presedlala iz Visual Studio 2015 na 2019, kar se morda zdi majhna sprememba, ki ni vredna omembe. A to vpliva na generacijo kode, ki bo zdaj drugačna kot pa tista, na katero je vajen SKSE. Avtor orodja je sicer povedal, da namerava SKSE posodobiti na Anniversary Edition, a to ne bo zakrpalo vseh že obstoječih modifikacij, ki se zanašajo na trenutni SKSE. Modderji se bodo tako morali vrniti v svoje stvaritve in te predelati za novi SKSE, kar ni naloga, ki jo lahko narediš čez noč.

V praksi to pomeni, da bo modderska scena ob izidu Anniversary Editiona morala začeti od začetka. V sklopu nove izdaje igre boste kupci sicer dobili vso vsebino, ki se trenutno nahaja v Creation Clubu – Bethesdini verzije Nexusa, ki vsebuje lepo število modifikacij, ki jih avtorji lahko celo prodajajo za denar – a ta bo na voljo samo tistim, ki boste za to vsebino odšteli nekaj dodatnega denarja. Vsi ostali se boste morali zadovoljiti z brezplačno nadgradnjo, ki bo prinesla nekaj modifikacij tipa preživetveni način in ribarjenje.

In ravno ta darežljivost bo zahtevala svojo ceno. Anniversary Edition v vaši Steam knjižnici ne bo ločena igra, ampak nadgradnja Skyrima Special Editiona. To pomeni, da četudi ne želite igrati nove verzije, druge izbire nekako nimate. Če ste se nameravali v kratkem spraviti v novo igranje Skyrima s stotinami modifikacij, potem je morda pametno, da to namestitev naredite sedaj in nato izklopite posodobitve za igro. Avtorji obstoječih modifikacij bodo verjetno sicer posodobili svoja dela, a kot rečeno, to bo zahtevalo svoj čas in kdo ve, če bodo ta prehod naredili vsi.

Skyrim Anniversary Edition izide 11. novembra 2021.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime