Streamerka Valkyrae v vroči vodi zaradi prodajanja kreme, ki na koži izniči škodljive učinke monitorjev

Vsakemu, ki ne živi pod kamnom, je jasno, da je danes vpliv streamerjev in influencerjev na nakupovalne navade njihovih gledalcev zelo velik in tega se zavedajo tudi podjetja. Na žalost pa je to pripeljalo tudi do situacij, kjer ti vplivneži začnejo govoriti in prodajati traparije, o katerih nimajo pojma, na koncu pa nastradajo njihovi sledilci, ki besede svojega idola smatrajo za svete.

O takšni zanimivi situaciji poroča spletna stran Eurogamer. Popularna Twitch streamerka Valkyrae je namreč dva dni nazaj zagnala oglaševalsko kampanjo za RFLCT – čudežno kremo, ki naj bi vsem tistim, ki dolgo sedijo pred monitorji in telefoni, pomagala izničiti učinke modre svetlobe na njihovi koži in to naredila mlajšo.

Sliše se zanimivo, a na žalost je vse skupaj ena velika traparija in prodajanje zraka. Modra svetloba lahko resda kvarno vpliva na oči in tudi moti spanec, a njen vpliv na kožo je praktično neobstoječ. To potrjuje tudi raziskava iz maja letos, ki pravi, da modra svetloba na koži ne pusti nobenih posledic in da je v bistvu bolj škodljiva modra svetloba, ki jo dobimo od sonca.

Vendar pa te znanstvene teze niso preprečile streamerke in njene ekipe, da ne bi v napovedniku natresla kup izrazov, ki se slišijo strokovno, a nimajo veze z modro svetlobo. Veš, da gledaš nateg, ko ti nekdo začne v reklami kazati učinke kristalov in tudi tukaj ta teza povsem drži. Zanimivo je, da posamezna krema sicer ni spet tako draga, saj stane 24 $, a oglaševalec nam več kot očitno poskuša prodati komplet, kjer najdemo tudi masko za oči in balzam za ustnice, vse skupaj pa se na koncu ceni 100 $.

Čeprav nekateri sledilci Rae podpirajo, so drugi veliko bolj skeptični. Na to nakazujejo Twitter izjave, ki izdelke označujejo za nateg in tudi razmerje palcev navzdol in navzgor na YouTubu pove svojo zgodbo.

Nekam dvomljive so tudi izjave same streamerke, ki je sicer na Twitterju zapisala, da je izjemno ponosna na izdelke in je pri njih sodelovala od samega začetka. A nato je tudi zapisala, da so ji očitno povedali, da na kritike ne sme odgovarjati isti dan in da je tudi sama zelo zmedena.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime