Windows 11 končno dobil posodobitev, ki odpravi upočasnjevanje AMDjevih procesorjev

Microsoftov novi operacijski sistem Windows 11 je s svojim izidom precej razburil uporabnike, vendar pa meni osebno ni povzročal preveč sivih las. Nadgradnja je bila neproblematična in hitra in tudi na novo opravilno vrstico sem se dokaj hitro navadil.

Vendar pa je prehod na novi operacijski sistem vseeno zahteval nekaj žrtev in tokrat so ga najbolj nastradali uporabniki AMD Ryzen procesorjev. Nadležen hrošč je namreč upočasnil Ryzen procesorje in to kar za nekaj procentov, kar se je nato tudi poznalo pri sličicah na sekundo. AMD je težavo priznal in jo začel hitro odpravljati ter obljubil posodobitev, ki naj bi prispela enkrat konec oktobra.

Ta dan je zdaj končno napočil in AMD je dve težavi odpravil na dveh koncih.

Prva težava se je tikala L3 predpomnilnika, kjer se je latenca pri nekaterih aplikacijah in igrah kar potrojila. Ta težava je bila zdaj odpravljena preko Windows 11 posodobitve KB5006746. Namestitev se priporoča za vse AMD uporabnike in je povsem enostavna: preprosto odprite start meni, kliknite nastavitve ter nato na gumb Windows Update. Posodobitev je malce večja in za polno namestitev zahteva tudi ponoven zagon računalnika.

Druga težava se je tikala funkcije “Preferred Core”. Ta poskrbi, da so določene naloge aplikacij in iger dodeljene najhitrejšemu jedru procesorja in zadeva preprosto ni delovala pravilno. Za odpravo težave boste morali namestiti gonilnike za čipovje 3.10.08.506, ki jih najdete na AMD-jevi uradni strani. Najlažje je, da izberete orodje za samodejno zaznavanje strojne opreme preko klika na gumb “Download Now”, ki bo nato poskrbelo za prenos in namestitev pravilnih gonilnikov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime