Abhaški rudarski preobrat

Usoda Bitcoina (BTC) in rudarjenja kriptovalut v de facto neodvisni republiki Abhaziji je postala še bolj bizarna, potem ko je vlada napovedala, da bo zgradila nov tehnološki park namenjen rudarjenju žetonov.

EADaily je poročal, da je predsednik Abhazije Aslan Bzhania to napovedal na obisku v regijah Gudauta in Gagra in tam izjavil, da bo nova postaja s sedežem v Gyachripshu uporabljena za napajanje “tehnoparka za rudarjenje kriptovalut”.

Abkhazia Seizes 6,000 Mining Devices but Fails to Disrupt Crypto Mining

Isti medij je citiral podpredsednico abhazijske vlade in ministrico za gospodarstvo Christino Ozgan, ki je pojasnila, da bo potrebna nova transformatorska postaja v bližini obstoječih elektrarn ali povečanje zmogljivosti na obstoječih postajah.

Zdi se, da je Bzhania dal prednost novemu parku in se o tej zadevi sestal prejšnji teden na obisku v Moskvi, dodaja medij.

“Med drugimi srečanji,” je zapisal EADaily, je Bzhania organiziral “vrh z ruskimi partnerji” na temo “ustvarjanja tehnoparka za kripto rudarje v Abhaziji”.

Mediji so dodali, da vlada “namerava ustvariti park, da bi energetski sistem države razbremenila nepotrebnih obremenitev.”

Predsednik je dejal, da na dela “tečejo” in da je “napredek” dosežen.

“Dokončne odločitve o tem vprašanju bi morale biti sprejete oktobra-novembra,” je zaključil Bzhania.

Ozgan je potrdila, da je bil ruski elektroenergetski velikan Inter RAO partner pri projektu in da je Abhazijo obiskala “skupina strokovnjakov” ponudnika, da bi “proučili tehnično izvedljivost dobave električne energije v zvezi z obstoječim omrežjem.

“Najbolj sprejemljiva možnost je RTP Gyachripsh,” je dejala Ozgan.

Vlada, ki je nekoč odprtih rok sprejemala rudarje kriptovalut, se po nenadnih izpadih in pomanjkanju električne energije, okvarah in celo požarih na podpostajah, ki so privedli do anarhičnih prizorov v delih države, odtlej borila proti rudarjenju kriptovalut

Uvedene so bile začasne prepovedi rudarjenja in prepovedi uvoza naprav za rudarjenje kriptovalut, kar je povzročilo politične pretrese. Prepovedi so bile umaknjene in nato ponovno uvedene v seriji vedno bolj zmedenih preobratov.

Toda vlada verjetno gleda na podobne projekte rudarjenja kriptovalute tehnoparkov v Kazahstanu in Belorusiji, kjer se je rudarjenje izkazalo za hitro rastoči motor rasti za mesti Asano in Minsk.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime