Blizzard trenutno omogoča brezplačno spremembo Overwatch imena

Razvijalec Blizzard vsem igralcem za kratek čas omogoča povsem brezplačno spremembo imena oziroma “battletaga”, ki je povezan z igro Overwatch.

Zadevo so najavili na svojem uradnem blogu in za spremembo imena boste morali izpolniti obrazec, nato pa lahko traja do 30 dni, preden se bo sprememba dejansko zgodila. Akcijska brezplačna ponudba se izteče 5. novembra.

Razlog za Blizzardovo nenadno darežljivost ni naključje. Ravno igra Overwatch bo jutri doživela večjo spremembo, saj bo tudi kavbojski heroj McCree doživel svojo spremembo imena in bo po novem znan kot Cole Cassidy. Blizzard je za spremembo spisal nekaj zgodovine, saj je McCree celo življenje bežal pred preteklostjo in se je zdaj končno ustavil in se soočil s svojimi preteklimi demoni.

A to je samo pravljica, saj resnica za spremembo imena tiči drugje. Blizzard se namreč še vedno bori proti obsežnim obtožbam glede sovražnih delovnih pogojev, diskriminacije in seksualnega nadlegovanja. Na zatožni klopi se je znašel tudi Jesse McCree, Blizzardov oblikovalec stopenj, ki je studio zapustil avgusta, a naj bi bil eden od večjih nadlegovalcev. Blizzard se poskuša znebiti vseh takšnih referenc in se je tudi zaobljubil, da v bodoče svojih igralnih likov ne bo več poimenoval po zaposlenih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime