Bitcoin bankomati v Walmartu

Walmart namerava sčasoma v ZDA namestiti 8.000 bankomatov za Bitcoin, 200 pa jih je namestil v začetni fazi programa. Walmart je sodeloval s podjetjem za unovčevanje kovancev Coinstar in borzo kriptogotovin CoinMe, da bi namestil 200 Bitcoin bankomatov v svojih trgovinah po ZDA.

Čeprav pilotni projekt vključuje le 200 bankomatov, načrtuje da bo sčasoma namestilo 8.000 bitcoin bankomatov po vsej državi, poroča Bloomberg. Več podrobnosti o časovnih okvirih še ni bilo.

Po podatkih Coin ATM Radar je trenutno v izbranih trgovinah z živili in na bencinskih servisih v ZDA več kot 25.000 bitcoin bankomatov, Coinstar upravlja s 4.400 kioski, ki so omogočeni za nakupe Bitcoin, v 33 državah.

Glavni strateški direktor in vodja raziskav pri BitOoda Sam Doctor je za Bloomberg povedal, da Bitcoin bankomati niso nova stvar in jih je že mogoče najti v številnih supermarketih:

“Vendar Walmart razširi dostop do Bitcoina na več ljudi in mu daje dodatno legitimnost med skeptiki, če bi ga uvedli preko začetnega pilota.”

Stranke lahko uporabljajo bankomat Bitcoin tako, da vstavijo bankovec in prejmejo papirnati bon s kodo za odklep. Za unovčenje kode morajo stranke ustvariti račun CoinMe in opraviti preverjanje preteklosti. Uporabniki pa ne morejo dvigniti Bitcoina s svojega računa in zaenkrat ni namigov, da bi to funkcionalnost ponudili v bližnji prihodnosti.

Bitcoin bankomati imajo 11-odstotno provizijo, ki jo sestavljajo 4-odstotna provizija za možnost Bitcoin, plus dodatna 7-odstotna provizija za menjavo gotovine.

Za primerjavo, priljubljeni platformi za trgovanje s kriptovalutami Binance in Coinbase zaračunavata od 3% do 4,5% oziroma 3,99% za nakupe z debetnimi in kreditnimi karticami. Neposredno nakazilo z bančnega računa v denarnico Binance ali Coinbase je brezplačno.

Novico so nekateri, med drugim vplivni Lark Davis, pozdravili kot znak splošnega sprejemanja: “WalMart prodaja Bitcoin zdaj … super!” Vendar so se nekateri uporabniki pritoževali nad visokimi pristojbinami.

“Provizije na bankomatih BTC so znano visoke, poleg tega je ‘trenutna’ cena BTC vedno veliko višja pri nakupu in nižja pri prodaji,” je tvitnil datcyberguy v odgovor na novico.

“To je zloraba, vendar je vsaj znak posvojitve – menijo, da bi nekateri morda želeli BTC dovolj za plačilo velikih pristojbin,” je komentiral uporabnik Reddita Axatar.

To ni prvi znak zanimanja, ki ga je Walmart pokazal v kripto svetu. Avgusta je maloprodajni gigant objavil, da išče vodilno vlogo v kripto produktih, da bi spodbudil strategijo podjetja za digitalno valuto. Seznam delovnih mest je bil od takrat odstranjen s spletnega mesta Walmart, vendar oglas za vlogo ostaja na Linkedinu .

Walmart China se je združil tudi s platformo za upravljanje dobavne verige VeChain, ki temelji na blockchainu, za sledenje izdelkom.

Vendar pa je bilo nekaj skepticizma glede novic o bankomatih Bitcoin, ki so vroče za petami ponarejenega sporočila za javnost Walmarta v septembru , ki je napovedalo partnerstvo z Litecoin (LTC). Zaradi te prevare so cene altcoina za kratek čas narasle za več kot 20 %.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime