PleasrDAO svoji zbirki doda ‘OG NFT’ album Wu-Tang Clana v vrednosti 4 milijone dolarjev

‘Once Upon a Time in Shaolin’ so poimenovali OG NFT, zdaj pa je PleasrDAO lastniško listino spremenil v pravi NFT.

PleasrDAO se je izkazal za novega lastnika edinstvenega neobjavljenega albuma Wu-Tang Clana Once Upon a Time in Shaolin.

74 članov decentralizirane avtonomne organizacije (DAO) si zdaj deli skupno lastništvo albuma. Skupina je konec julija kupila edini izvod albuma od zvezne vlade Združenih držav Amerike za 4 milijone dolarjev, ga prevzela v septembru in ga preselila v trezor na neznani lokaciji v New Yorku. PleasrDAO je s pomočjo odvetnika Petra Scoolidgea, ki je podkovan za kriptovalute, izdelal lastniški list kot nezamenljiv žeton (NFT).

PleasrDAO je skupina decentraliziranih finančnih voditeljev, zgodnjih zbirateljev NFT in digitalnih umetnikov, znana po tokeniziranju izvirnega mema Doge in nakupu umetniškega dela Edwarda Snowdena “Stay Free” za 2224 ETH .

Vlada je album prevzela leta 2018, potem ko je zasegla premoženje nekdanjega lastnika »Pharma Bro« Martina Shkrelija zaradi obtožb goljufije. Shkreli, ki so ga vsi zmerjali, da je dvignil cene zdravil, ki rešujejo življenja, za do 5000 %, je anonimno kupil album leta 2015 za 2 milijona dolarjev, s čimer je postal najdražje glasbeno delo, ki je bilo do takrat prodano.

Vodja Wu-Tang Clana, RZA in producent albumov Cilvaringz je prvotno ustvaril album kot odgovor na njihove pomisleke, da piratstvo in digitalno pretakanje znižata vrednost glasbe.

Cilvaringz je dejal, da upajo, da bo album “vrnil glasbi vrednost višje umetnosti – misija, ki je bila končno mogoča v današnjem okolju, skoraj desetletje pozneje s tehnologijo NFT in zmožnostjo izdelave tega albuma kot edinstvenega izvirnika 1:1.”

Iz tega razloga je zanimanje PleasrDAO za album samoumevno, je v blogu zapisal “glavni ugajalec” (ang. Chief pleasing officer) Jamis Johnson.

“Nekoč je bilo v Shaolinu je v mnogih pogledih OG NFT, še preden se je tehnologija NFT prebila v duh časa.”

Kar zadeva prihodnost albuma, je Johnson dejal, da PleasrDAO verjame, da bi moralo biti naslednje poglavje neverjetne zgodbe tega albuma Web 3.0.

PleasrDAO je še vedno vezan na pravni sporazum, na katerem temelji album, ki preprečuje, da bi bil komercialno izdan do leta 2103, čeprav je dovoljeno poslušanje. Kljub temu skupina vztraja, da “trdno verjame, da obstajajo načini, kako to glasbeno mojstrovino deliti s svetom.”

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime