Nova modifikacija bo omogočila VR igranje vseh novejših Resident Evil iger

Franšiza Resident Evil je dobila že dve VR predelavi, a zanimivo, da nobena od teh ni prispela tudi na PC. Resident Evil 7 nas je strašil na PlayStation sistemih in ga lahko v VR pogledu še vedno lahko igramo samo tam, pred kratkim pa smo dobili predelavo Residenta Evil 4, ki pa je spet zavezan samostojnim napravam Oculus Quest 2.

Očitno bo na tem področju rešilna bitka zopet modderska skupnost. Ustvarjalec Praydog je namreč ugotovil, kako igre, narejene v pogonu RE Engine uspešno prenesti v VR pogled in rezultat je cel kup potencialnih novih projektov, ki jih bomo lahko preigravali v VR okolju.

Sem notri lahko prištejemo igre Resident Evil 2 in 3 Remake, sem notri pa prav tako spadata Resident Evil 7 in Village, saj so bili vsi ti projekti spočeti v istem pogonu in je zato trik za predelavo pri vseh praktično enak. Na YouTubu se je že pojavilo nekaj posnetkov igranja in videti je, da sta drugi in tretji del pri prehodu v nov pogled bolj napredovala kot pa denimo sedmica. VR igranje se je preselilo celo izven Resident Evil okovov, saj je bil tudi Monster Hunter Rise narejen v RE Engine pogonu in tudi tega je moč zagnati v povsem novo dimenzijo igranja.

Dobra novica je tudi to, da so očitno podprti VR kontrolerji, tako da vam akcije ne bo treba nadzorovati preko navadnega igralnega ploščka. V primeru Resident Evil 3 Remake modifikacije lahko vidimo, da igralec meri s pištolo in pošilja izstrelke v zombijevo glavo. No, skoraj v njo, saj je merjenje še nedodelano in treba se je znebiti merilnega križca.

Modifikacije so videti vzpodbudno, a potrebujejo še veliko dela, saj se pojavijo denimo težave pri nekaterih vmesnih sekvencah, ki niso bile namenjene gledanju iz VR perspektive. Zato tudi še nimamo datuma izida, a upamo, da vsaj beto verzijo dobimo še enkrat letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime