Serija The Wheel of Time dobila prvi daljši napovednik

Še samo slab mesec nas loči od povsem nove fantazijske serije The Wheel of Time, ki jo je v obsežni zbirki, ki šteje kar 14 knjig, popisal Robert Jordan. To je veliko, veliko napisane besede, a za razliko od Pesmi ledu in ognja, je The Wheel of Time bil dejansko spisan do konca in vsebuje zaključek. To pomeni, da scenaristom ne bo zmanjkalo materiala in da verjetno zadnja sezona ne bo zanič.

Zgodba spremlja potovanje čarovnice Moiraine Damodred, ki je pripadnica magičnega klana Aes Sedai. Članstvo tega pripada izključno ženskam, njihova naloga pa je odkriti legendarne bojevnike s potencialom, ki bi nato lahko zaustavili prerokbo, da bo svetu zavladal zlobnež, ki ga poznamo samo pod imenom The Dark One.

Moiraine tako skupaj s svojim osebnim stražarjem Lanom Mandragoranom zaide v vasico Emond Field, tam pa naleti na Randa, Mata, Perrina, Egwena in Nynaeve. Peterica kaže ogromno potenciala in Moiraine je prepričana, da se v njih skriva odgovor na pretečo nevarnost, ki zna udariti vsak hip.

The Wheel of Time je s svojim napovednikom pokazal, da ustvarjalci zagotovo niso šparali na proračunu in prva sezona, sestavljena iz osmih epizod, nas bo lepo preskrbela do naslednjega leta, ko se bo pojavila še ena Amazonova epska povest The Lord of the Rings.

Prva epizoda nas bo pričakala 19. novembra, Amazon pa je že potrdil delo na 2. sezoni.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime