5 manj znanih grozljivih iger za Noč čarovnic

Noč čarovnic je za naslednjim ovinkom in končno je napočil čas, da se usedemo pred televizorje in monitorje ter si ogledamo nekaj slastnih grozljivk ali pa se v zadevo potopimo malce globlje preko igranja videoiger.

Kot navdušenec nad grozljivkami vam lahko iz prve roke povem, da me videoigre dandanes bolj redko prestrašijo, a to velja samo za igranje na navadnih monitorjih. Zadeva pa postane povsem drugačna, ko svoje avanture preselimo v VR svet in ta medij mi je dejansko predstavil nekaj igralnih izkušenj, ki so me na moč prestrašile.

Torej, če ste veteranski navdušenec nad grozljivkami in vam praktično nobena zadeva več ne pošlje adrenalina po krvi, potem se morda splača pogledati v VR smer. In če vam je to morda prevelik strošek, potem si lahko VR naprave na spletni trgovini EIGRE.si izposodite za drobiž in se tako lahko hitro prepričate v resničnost mojih besed.

Na račun prihajajočega praznika smo se odločili sestaviti krajšo lestvico grozljivih iger, ki pa je tokrat malce drugačna. Namesto, da bi v ospredje rinili že stokrat priporočene naslove tipa Dead Space in Amnesia, smo se odločili pokazati 5 iger, za katere morda še sploh niste slišali, a so vseeno kvalitetne in zagotovo vredne igranja.

Paranormal Activity: The Lost Soul – Steam

Se spomnite, ko sem zgoraj omenil, da je VR igranje grozljivk nekaj posebnega? No, eno najbolj grozljivih izkušenj na tem področju mi je prinesla igra Paranormal Activity: The Lost Soul, ki jo lahko po novem igramo tudi brez VR naprave.

The Lost Soul je narejen po znani filmski franšizi Paranormalno, a zgodba s filmskim izročilom nima ravno večje povezave. A igra se za strašenje igralca posluži podobnih filmov kot smo jih vajeni iz filmov, tako da boste raziskovali temačno hišo, kjer lahko slišite samo zvok svojih korakov in vseskozi se vas bo držal napet občutek, da vam nekdo diha za vrat. In ko končno to tišino prekine padajoča omara, ki vam bo presekala pot, potem je pumpanje adrenalina več kot zagotovljeno.

Darkwood – Steam

Prva igra razvijalca Acid Wizard Studio ponudi unikatno igranje, ki ga ne boste spremljali iz prvoosebnega ali pa tretjeosebnega pogleda. Namesto tega se akcija preseli v ptičjo perspektivo, ki nam bo predstavila ekstremno morečo atmosfero, ki jo ne preseka noben žarek upanja.

Darkwood je sicer preživetvena igra, a ne bo vam treba skrbeti za 10 različnih merilnikov vzdržljivosti, saj je poudarek na počasnem raziskovanju temačnega gozda in nabiranju surovin, ki jih lahko kasneje uporabite za barikadiranje lesenih koč. Največja nevarnost namreč pride ponoči in ko se sonce skrije izza krošnjami, je čas za tek v hiško in trepetanje pred pošastmi, ki se hočejo do vašega slastnega toplega mesa dokopati na vse načine.

Subnautica – Steam

Subnautica je morda najbolj nenavaden vnos na tej lestvici, saj je to izjemno pisana preživetvena igra, kjer v bistvu raziskujemo čudovit podvodni svet.

A pod površjem se skrivajo bolj temne stvari. In to mislimo dobesedno. Tekom igranja se boste morali za svoje dobrine potopiti v večje globine in ta vas čakajo nevarnosti v obliki rib, ki ste jih kdaj zagotovo zagledali v svojih nočnih morah. Dodatno boste prestrašeni vsi tisti, ki imate vgrajen strah pred globinami oziroma talasofobijo, za dodatno stopnjo zatopljenosti (heh) pa si lahko nataknete še VR očala.

No One Lives Under The Lighthouse – Steam

No One Lives Under the Lighthouse vam bo za igranje vzela maksimalno dve uri, a vseeno je to ena od tistih iger, ki vam zna dolgo ostati v spominu.

Pri tem naslovu vam bo najprej v oči stopila vizualna podoba, saj je bila igra ustvarjena v retro grafični podobi, ki spominja na igre iz PlayStation 1 ere. A to s sabo prinese nekaj šarma in nostalgije, k temu pa lahko prištejete morečo atmosfero igranja, ki nas postavi na čelo nadzornika svetilnika. Naloga bi morala biti preprosta, a kmalu na nas začne delovati izolacija, na svetilniku pa se začnejo dogajati strašljive reči kot so denimo katranaste tvorbe, ki nenadoma začnejo prekrivati tla svetilnika in okoliške plaže.

Izkušnja je nekaj res posebnega in če ste se zabavali ob gledanju filma The Lighthouse, potem je tole več kot vredno vaše pozornosti.

Visage – Steam

Igra Visage je v bistvu edini pravi naslednik obetavnega naslova P.T., ki naj bi na koncu postal Silent Hills, a je Konami pred tem preklical celo zadevo. Visage razširi koncept raziskovanja stanovanja na celo igro, ki vam bo odgriznila kar nekaj ur igranja.

Igranje je razdeljeno na več poglavij, v vsakem od njih pa raziskujete usodo družinskega člana, ki ga je v tej hiši doletela tragična usoda. Med raziskovanjem omar in temačnih kotičkov boste morali pobirati razne predmete in včasih rešiti tudi kakšno uganko, ki ni tako preprosta za rešitev. Zna se celo zgoditi, da boste kdaj povsem izgubljeni, a to samo še doda k živčnosti, saj lahko za vsakim kotičkom čaka vaša smrt.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime