Grand Theft Auto: San Andreas prihaja na VR naprave

Facebook je včeraj pripravil večjo predstavitev svoje vizije prihodnosti, kjer bo glavno vlogo igrala navidezna resničnost. Zuckerberg je med konferenco čisto mimogrede najavil, da na njihove VR naprave Oculus Quest 2 kmalu prihaja legendarna igra GTA: San Andreas, a kakšnih dodatnih informacij žal nismo dobili.

Na Oculusovem blogu lahko preberemo, da je ta projekt že dolgo časa v razvoju in da ga bomo končno lahko spremljali iz nove dimenzije. Žal pa nismo dobili prav nobene slike, ki bi nam vsaj morda namignila, ali bo zadeva dobila grafično nadgradnjo.

Tudi Rockstar je nedavno najavil uradno predelavo San Andreasa in morda bomo na VR očalih gledali ravno v ta projekt. A spet po drugi strani naj bi Oculus na svoji verziji delal že nekaj let in kdo ve, če je Rockstar že takrat zažel s predelavo vseh treh GTA iger v Unreal 4 pogon in če sta si morda zaradi tega projekta sploh kaj sorodna.

Skratka, to je že druga takšna starejša igra, ki se je ekskluzivno zavezala sistemu Quest 2, saj smo ravno v oktobru prejeli Resident Evil 4 VR. Te predelave so vsekakor dobrodošle, a spet je malce smešno, kako se Facebook hvali s svojo vizijo prihodnosti, na področju iger pa predeluje projekte, ki so stari dve desetletji, namesto da bi svoje silne denarce vložili v razvoj naslovov, ki bi bili že od temeljev navzgor zasnovani za VR igranje.

Več novic o projektu bomo verjetno dobili nekje aprila naslednje leto, ko bo izšla nova Oculus Gaming konferenca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime