HBO dela na novi postapokaliptični mini seriji Station Eleven

Zanimivo je, da je bila mini serija Station Eleven sprva napovedana leta 2019 in je bila kot nekakšna preprokba. Serija namreč sledi knjižni predlogi, ki jo je leta 2014 spisala Emily St. John Mandel, zgodba pa se vrti okoli svetovne pandemije, ki je zajela cel svet in tega poslala v kaos.

Podobnosti s trenutno situacijo s koronavirusom seveda ni mogoče zgrešiti in kar malce ironično je, da bi morala serija Station Eleven iziti že lani, a ravno takrat smo dobro stopili v pandemijo in snemanje je bilo prestavljeno, zdaj pa se počasi približuje izid in skladno s tem smo dobili tudi prvi napovednik.

Ta prikaže osnovni zaplet, ki je srhljivo podoben realnosti. Obožujem izdelke, ki se začnejo počasi in začnejo kazati postopoma naraščajoči kaos in Station Eleven bo šel očitno ravno po takšnih korakih. Ljudje sprva do bolezni kažejo skeptičnost, a stvari hitro uidejo nadzoru in ko so enkrat bolnišnice polne trupel in se v trgovinah začne ropanje, potem je čas, da poiščeš najbližje zaklonišče in s puško v roki čakaš na razplet situacije.

Serija bo očitno preklapljala med dogodki pred in po pandemiji, tako da junaki ne bodo samo iskali surovin za preživetje, ampak bodo kasneje poskušali tudi obnoviti civilizacijo in to vrniti na stare tirnice.

Station Eleven prihaja samo na pretočni servis HBO Max, to pa se bo zgodilo 16. decembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime