Nova posodobitev za Oculus Quest 2 vas bo opozorila na hišne ljubljenčke

Res je impresivno, koliko večjih posodobitev so vse od izida dobila VR očala Oculus Quest 2. Tu ne govorimo samo o novostih na programskem območju, ampak tudi na večjih zadevah kot je denimo podpora za 120 Hz osveževanje slike, ki je ob originalnem izidu ni bilo.

Danes so očala prejela novo posodobitev z imenom Version 34, ta pa bo v vašo virtualno okolico prinesla dve pomembni novosti.

Prva med njima se imenuje Space Sense in je nekaj, kar smo vsi uporabniki boleče pogrešali vse od najave prvih VR očal. Posodobitev bo namreč uporabnika opozorila, če se bo v njihovem igralnem prostoru pojavila kakšna nepričakovana ovira in ta se bo jasno izrisala v našem vidnem polju. Vsak uporabnik mora pri uporabi Oculus Quest 2 očal najprej okoli sebe zarisati mejo igralnega prostora, a ta nas je do sedaj opozoril samo na trenutke, ko smo se tem mejam približali in tako je svoji nesrečni usodi pobegnilo že cel kup dragih televizorjev. Vendar pa se nesreče kljub temu dogajajo, saj lahko v naš igralni prostor zapleše kakšen otrok ali pa hišni ljubljenček in med divjo seanso Beat Saberja lahko hitro kdo dobi nepričakovan udarec.

Druga posodobitev bo vsem lastnikom Android telefonov omogočala sprejemanje obvestil kar znotraj VR pogleda. Ta funkcija je bila sicer iOS lastnikom na voljo že od maja letos, zdaj pa se bodo s tem pozabavali tudi pripadniki Android tabora. Funkcijo boste morali najprej aktivirati znotraj Oculus aplikacije na telefonu, preden se bo aktivirala na samih očalih.

Kot rečeno, posodobitev bo na voljo že danes, uporabniki pa se lahko veselijo tudi novih zvočnih ukazov, ki bodo še bolj poenostavili navigacijo znotraj VR uporabniškega vmesnika.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime