Streamerka SquidGame ima zaradi uspeha serije težave pri pridobivanju dela

Lydia Ellery ima rada lignje in preigravanje iger in leta 2010 se je podala v svet streamanja na YouTubu in Twitchu, za svoj vzdevek pa si je nadela ime SquidGame. Ideja za ime je sicer prišla iz strani njenih prijateljev, ki so jo klicali “squid”, saj se ta beseda rima z okrajšavo njenega imena “Lid”. Lydia sicer nikoli ni eksplodirala v popularnosti, a skozi leta je na kanalih pridno delala in si na YouTubu trenutno lasti skoraj 30k sledilcev, na Twitchu pa je ta številka že presegla 44k.

Žal pa Lydia niti v sanjah ni pričakovala, da bo pretočni servis Netflix jeseni v obtok spravil novo korejsko serijo Squid Game, ki je gledalce povsem obnorela in kar naenkrat so vsi začeli govoriti o lignjevih igrah. Morda bi kdo mislil, da je ta nenadna popularnost Lydii dvignila številke, a realnost je žal povsem drugačna.

Lydia je v nedavnem intervjuju za BBC izpovedala svoje težave, ki so se pojavile ravno ob izidu Netflixove serije. Namreč vsi so začeli predvidevati, da je v bistvu ona ukradla ime popularne serije in da želi zaradi tega samo zaslužiti. Jeza ljudi je privedla do masovnega nadlegovanja njenega Instagram profila, ki je bil zaradi tega tudi ukinjen, a s tem problemov še ni bilo konec.

Njena znamka je namreč povsem izginila iz Google rezultatov, saj vsak zadetek zdaj govori samo o Netflixovi seriji. Poleg tega je začela iz strani oboževalcev prejemati grozilna sporočila, vse skupaj pa je začelo vplivati tudi na njeno delo. Na Twitterju je zapisala, da je izgubila dve možnosti za predstavitve, saj jo ljudje zaradi njenega imena nočejo več najeti.

Lydia je sicer vztrajna, a na Twitterju je zapisala, da ji očitno ne ostane drugega kot pa da spremeni svoje ime. Celotna situacija je resnično splet nesrečnih okoliščin in v neki dimenziji bi Lydia od Netflixa dobila vsaj nekaj odškodnine, a pretočnemu servisu je za kaj takega povsem vseeno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime