Take-Two preklical projekt razvijalca Mafia iger, ki je že zapravil 53 milijonov dolarjev

Razvijalec Hangar 13 je bil ustanovljen leta 2014 in njihova prva naloga je bila zelo težka. Založnik 2K jih je zadolžil za ustvarjanje tretjega dela Mafia franšize in ta je leta 2016 tudi izšel, a kritiki takrat niso bili ravno navdušeni. Igra je sicer imela ogromno potenciala, ki pa ga je žal zapravila s preveč ponavljajočimi opravili. Razvijalec se je kasneje malce oddolžil s predelavo originalne Mafie, leta 2017 pa so začeli delati tudi na povsem ločenem projektu, s kodnimi imenom Volt.

Igra naj bi bila nekakšna večigralska akcijska igra, kjer bi glavne vloge zasedali superjunaki, igralno pa bi spominjala na Destiny. In od te ne bo nič, saj je Take-Two v zadnjem finančnem poročilu zapisal preklic enega projekta, za katerega so do sedaj zapravili že 53 milijonov dolarjev.

Založnik v svojem poročilu ni izrecno povedal, za katero igro gre, a spletna stran Kotaku je pridobila informacije, da je ta projekt prav Volt, njihove besede pa je nato potrdila tudi spletna stran Bloomberg, ki te dni zaposluje Jasona Schreierja, ki je znan po svojih zaupnih virih znotraj industrije. Ta je na Twitterju še zapisal, da je veliko članov razvijalca Hangar 13 že zapustilo pisarne in šlo delati drugam, tako da je studio od svojih Mafia 3 dni praktično neprepoznaven.

Na Voltu je delalo 200 ljudi in takšen preklic je s sabo seveda pripeljal skrbi glede odpuščanja. Studio naj bi danes imel večji sestanek, kjer se bo z založnikom pogovoril o prihodnosti razvijalca, Take-Two pa je v svoji javni izjavi povedal, da verjame v Hanger 13 in prepričani so, da bodo v prihodnosti izdali naslov, ki bo komercialni uspeh.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime