Tule je 20 minut igranja Elden Ringa

Igra Elden Ring je bila dolgo skrita očem javnosti, a razvijalec From Software je v zadnjem letu razvoj pripeljal dovolj daleč, da je pripravljen podeliti daljše igralne posnetke, saj je izid samo še nekaj mesecev stran.

Včeraj smo dobili najbolj globok vpogled v igro doslej, saj je založnik Bandai Namco na YouTube poslal kar 20 minut igranja.

To je prva From Softwarova igra v odprtem svetu in zadeva vsekakor obeta. Več kot očitno je tole nadaljnja evolucija Dark Souls formule in če mi kdo ne bi rekel, da se dogaja v odprtem svetu, bi igro zlahka označil za Dark Souls 4. Elden Ring si s to serijo ne deli samo gotske estetike, ampak tudi način bojevanja, glasbeno spremljavo in kriptične, redkobesedne like, na katere bomo lahko naleteli med bojevanjem. Ta podobnost gre morda že kar malce predaleč, saj je razvijalec prenesel tudi nekatere zvočne efekte – enega takšnih lahko denimo slišimo, ko zmaj pokosi sovražnike in slišimo tisti znani zvok smrti nasprotnika in sesanje njihovih duš.

Zaradi te sličnosti je Elden Ring prejel že kar nekaj kritik iz strani oboževalske baze, saj je ta pričakovala nekaj drugega. From Software se je namreč z igrami Bloodborne in Sekiro začel odmikati od Dark Souls formule, Elden Ring pa je vrnitev na stara pota, ki pa so tokrat dodatno okrašena.

Svet bomo denimo zdaj lahko prečkali na hrbtu konja, kar bo pohitrilo raziskovanje, prvič pa bomo lahko v roki držali tudi mapo, ki jo bomo lahko postopoma dopolnjevali. Med raziskovanjem bomo naleteli tudi na kup skritih podzemnih ječ in temnic, ki bodo vsebovale svoje zaklade, a seveda bomo notri naleteli tudi na cel kup nevarnosti.

Spremembe so se zgodile tudi na področju boja. Po novem se bomo lahko prikrito smukali in nasprotnike odstranjevali neslišno, naša fizična orožja pa bodo zdaj očitno vsebovala tudi magične napade. Nasprotniki so zopet odlično zamišljeni, manjkalo pa ne bo niti šefov, ki bodo zopet impozantni in bodo samo s svojo pojavo pošiljali adrenalin po krvi. Seveda bo tudi Elden Ring vseboval večigralsko komponento, tako da bomo v pomoč lahko priklicali druge igralce ali pa se bomo z njimi spopadli v PvP načinu.

Elden Ring je tako nekakšna spojina vseh predhodnih From Sofwarovih iger, kar bo nekaterim všeč, drugim pa spet ne. Igra bo po kratkem zamiku izida zdaj na voljo od 25. februarja 2022 dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime