Nov župan New Yorka želi ustvariti kriptu prijazno mesto

Novoizvoljeni župan mesta New York Eric Adams je dejal, da želi New York spremeniti v kriptu prijazno mesto. S tem želi konkurirati županu Miamija kot “prijateljski tekmec”. Miamijski župan je namreč prvi vzpostavil tako imenovano CityCoin kriptovaluto. Obljubil je, da bo preučil, kaj preprečuje rast Bitcoina in kriptovalut v New Yorku.

To namerava doseči z oblikovanjem talentov za delovna mesta povezana s kriptovalutami.

Kot pravi sam, je v 10 letnem obdobju, ko je deloval kot predsednik okrožja Brooklyn, tam prišlo do 356-odstotnega povečanja tehnoloških zagonskih podjetij v tem času. Da so njegove namere iskrene priča dejstvo, da se je v zadnjih treh mesecih sestajal s tehnološkimi voditelji, pred tremi dnevi pa je imel srečanje s 30 tehnološkimi zagonskimi podjetji.

V ločenem intervjuju za Bloomberg Television v sredo je Adams ponovil svojo obljubo, da bo New York postal poslu prijazno mesto.

“Preveč smo birokratski, predragi in pretežko je poslovati,” je dejal Adams. Po njegovem mnenju je potrebno spremeniti trenutno poslovno atmosfero. Po trenutnem stanju naj bi vladne oziroma mestne agencije izključno iskale načine kako kaznovati ali oglobiti podjetja, namesto da bi poleg reguliranja, nudile tudi pomoč pri rasti.

“To je Empire State in gradili bomo imperije,” je dejal.

Potem ko je julija zmagal na demokratskih volitvah, je Adams dejal, da si bo prizadeval za prenovo mestnega vodstva. Obljubil je, da bo v prvih dneh imenoval policijskega komisarja, šolskega rektorja, pa tudi ljudi na oddelku za zgradbe in kadrovsko upravo.

Pri tem naj bi iskal kandidate s »čustveno inteligenco«. Take, ki razumejo trenutni položaj in si prav tako kot on, želijo spremeniti atmosfero v agencijah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime