Rekordna gledanost League of Legends finala

Dva dni nazaj se je odvil finalni spopad League of Legends svetovnega prvenstva Worlds 2021 in ta nam je postregel z resničnim zgodovinskim obračunom. V finalu sta se udarili kitajska ekipa EDward Gaming (EDG), ki je tokrat prvič tekmovala v finalu in lanskoletni prvak, južnokorejska ekipa DWG KIA, ki je poskušala ubraniti naslov.

In tekma je bila resnično napeta, saj sta bili ekipi močno izenačeni in niti ena runda ni pokazala jasnega zmagovalca. Po petih napetih rundah pa je na koncu le prevladal EDward Gaming, ki je zmagal z rezultatom 3:2 in si upravičljivo nadel šampionski pas.

Napeto tekmovanje ni ostalo neopaženo in je na višku gledanosti držalo nekaj več kot 4 milijone istočasnih gledalcev. Te številke ne upoštevajo kitajske publike, ki zagotovo šteje nekaj dodatnih milijonov, a tudi brez teh je to nov svetovni rekord v gledanosti tekmovanj League of Legends.

Te že prej v turnirju niso bile nizke. Med obračunom ekip T1 in DWG KIA je dogajanje spremljalo 3.5 milijona gledalcev, kar je za polfinale več kot impresivna številka, finale pa je gledanost dvignil za dobrega pol milijona in to je bilo dovolj za rekord. Pred tem je tega držal še en polfinalni obračun med ekipama T1 in G2, ki sta takšne številke pokazali v Worlds 2019.

League of Legends šampionski pas je tako našel novo državo in Kitajci so naravnost navdušeni. Čeprav se je finale po njihovem času odvijal ob 2.00 zjutraj, so bile ulice polne navdušenih navijačev, ki niso samo vzklikali podpore ampak tudi skoraj nagi tekali po cestah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime