Srbska igra Scorn znova prestavljena, nekateri igralci so začeli zahtevati vračilo denarja

Scorn je zanimiv projekt, ki je bil sprva najavljen leta 2014 in je sredstva za razvoj nabral preko uspešne Kickstarter kampanje. Za razvojem stoji studio Ebb Software, ki prihaja iz Srbije in majhna ekipa, ki jo sestavlja 10 članov, že vrsto let pridno dela na razvoju unikatne grozljivke, ki se vizualno napaja v delih švicarskega umetnika H. R. Giger.

Od tako majhne ekipe ne moremo pričakovati hitrega izida in nepozabne podobe. A vseeno je Scorn zdaj v razvoju že 7 let, igra pa bi morala originalno iziti 2017. Temu je sledilo več prestavitev in igra bi morala rojstvo doživeti letos, a razvijalec je vse od izdaje zadnjega napovednika, kjer je bilo razkrito, da bo Scorn izšel samo za PC in konzolo Xbox Series X, povsem utihnil.

To je razburilo predvsem tiste oboževalce, ki so projektu leta nazaj oddali podporo na Kickstarterju in po vseh kritikah se je studio vendarle spet oglasil, a tokrat s precej napadalnim tonom. V obsežnem prispevku so zapisali, da ima vsak projekt težave pri razvoju in da so naredili kar nekaj napak. Scorn je očitno padel tudi v razvojni pekel, saj se je razvoj v sredini leta 2018 začel praktično znova, kar pomeni, da so šla 4 leta kodiranja praktično v nič. Prav tako so znotraj teksta omenili Cyberpunk 2077 in zapisali, da bi raje projekt razvijali še 10 let, namesto da izide v tako polomljenem stanju. Razvijalec je prispevek zaključil z besedami, da je tole navsezadnje samo igra in da naj neučakani preprosto zahtevajo vračilo denarja in jim dajo mir.

Komentarji pod prispevkom seveda niso ravno hvaležni in veliko podpornikov je začelo zahtevati vračila denarja. Ebb Software se je hitro zavedal, da ga je polomil zato je na Kickstarter kmalu prispelo novo pismo iz strani direktorja Ljubomira Peklarja, ki se je za sovražni ton opravičil in da lahko kmalu pričakujemo nove posodobitve.

Scorn je zaenkrat napovedan za enkrat v 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime