Bethesda ima načrte za Fallout 5, a projekt je še zelo daleč stran

6 let mineva odkar smo nazadnje stopili v enoigralski svet serije Fallout in čeprav je četrti del ob izidu dobil kar nekaj kritik na račun poneumljanja RPG formule, je Fallout 4 skozi leta igralcem vseeno prirasel k srcu. Bethesda je sicer vmes spočela večigralski del Fallout 76, a ta ni ravno ponujal tistega, v kar smo se igralci na začetku zaljubili.

Šef Bethesde Todd Howard je ob deseti obletnici Skyrima spregovoril nekaj besed glede prihodnosti njihovih franšiz in vmes se je seveda dotaknil tudi petega Fallouta. Ta je vsekakor v njihovih planih, a izid je še zelo, zelo daleč stran.

Todd je povedal, da trenutno vse sile vlagajo v razvoj Starfielda, ki izide čez eno leto. Letos so tudi začeli bolj pogumno delati na Elder Scrolls 6, ki bo naslednji njihov projekt po Starfieldu in je junija stopil v fazo dizajniranja. Fallout 5 je po drugi strani samo ideja in trenutno za njo obstaja en A4 list misli, ki pa so še daleč od izpolnjenih. Peti del je tako še dolga leta stran in če bo Elder Scrolls 6 izšel v 2024, potem je Fallout 5 začrtan za nekje 2026 ali pa 2027.

V intervjuju za IGN je bil Todd tudi vprašan, če bi morda razvoj projekta zaupali komu drugemu. Nenazadnje je bil Fallout: New Vegas, najbolj cenjen del serije, razvit iz strani Obsidian Entertainmenta, ta pa zdaj, tako kot Bethesda, spada pod Microsoft. Todd je sicer priznal, da so v preteklosti sodelovali z drugimi, a da je Fallout del njihovih korenin in da se od njega nekako nočejo ločiti.

Vsem navdušencem tako ne ostane drugega kot pa da čakate na večje modifikacije ali pa se spravite v igranje Fallouta 76, ki še vedno prejema vsebinske posodobitve.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime