Na splet izcurljali igralni posnetki vseh treh GTA predelav

Samo še en dan nas loči od predelav iger GTA 3, Vice City in San Andreas, ki jih bomo dobili v prenovljenem paketu Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition. Kljub temu pa razvijalec Rockstar še vedno ni izdal niti enega napovednika, ki bi prikazal praktično preigravanje igre, namesto vnaprej režiranih sekvenc.

K sreči so se nekateri dokopali do zgodnjih kopij iger in posnetke zalučali na splet. V teh lahko vidimo nadgrajene teksture, večjo mejo izrisovanja in prenovljeno osvetljevanje, ki je prišlo na račun prehoda iger na pogon Unreal Engine 4.

In čeprav je napredek vsekakor več kot očiten, sem sam vseeno pričakoval več. Zavedam se, da “remaster” in “remake” ne nosita istega pomena in razvijalec je že od začetka povedal, da bo ta trilogija le olepšava in ne popolna predelava.

Ampak govorimo o Rockstarju – razvijalcu, ki je z GTA igrami zaslužil toliko drobiža, da je postal eden redkih studiev, ki si lahko za razvoj vzame svoj sladki čas. Rockstar je do svoje slave prišel ravno zaradi zgodnjih Grand Theft Auto iger in GTA 5 mu te dni nosi toliko denarja, da mu sploh ni treba zares delati na šestici. Trilogija teh iger bi si tako zaslužila več spoštovanja in obnove v slogu Resident Evil 2 Remake igre, ki je v novi podobi ohranila duh izvirnika in tega pripeljala v novo generacijo.

Igralni posnetki te trilogije pa pustijo mešane občutke. Zdi se, da je bilo v San Andreas vloženega več truda kot pa v prejšnje igre, ki so mestoma videti resda lepše, a potem uzreš kakšno sceno z dialogi, kjer vsi nosijo še praktično svoje stare obraze in to mešanje podobe bode v oči.

V igralnih posnetkih vidimo tudi nekaj streljanja, ki je tokrat videti bolj realistično, a še vedno daleč stran od tistega, kar te dni ponuja GTA 5.

Kako bo Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition videti v praksi bomo lahko videli že jutri. Razvijalec je potrdil, da bo igra postala odklenjena ob 16.00, na PC-ju pa bo na začetku na voljo samo preko Rockstarjeve trgovine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime