Sony naj bi zopet zmanjšal proizvodnjo konzol PlayStation 5

Krize s čipi še ne bo kmalu konec. Potem ko je včeraj Valve najavil prestavitev svojega prenosnega PC-ja Steam Decka, zdaj spletna stran Bloomberg poroča o novih težavah glede proizvodnje konzol PlayStation 5.

Ta bo čez en teden praznovala svoj 1. rojstni dan, konzole pa še zdaj ni mogoče kupiti po normalni ceni in je na zalogi samo pri preprodajalcih, kjer pa seveda dosega astronomske cene. Sony je računal, da se bo zaloga izboljšala in da bodo do marca v obtok spravili 16 milijonov konzol, a ta cilj so zdaj zmanjšali na 15 milijonov primerkov. Problem je še vedno v logističen, saj preprosto ne morejo dovolj hitro nabrati zahtevane čipe, ki jih nujno potrebujejo za uspešen in nemoten tek proizvodne linije.

Sony je pri zadnjem finančnem poročilu investitorjem sporočil, da je v prejšnji četrtini zaradi logističnih težav prodal malce manj konzol, kot pa je načrtoval. V boju s preprodajalci so prejšnji teden zagnali storitev PlayStation Direct, ki omogoča prodajo konzol direktno končnim strankam, a servis je na stari celini trenutno na voljo samo za Združeno kraljestvo in Nemčijo.

V Sloveniji boste konzolo najlažje dobili tako, da se pridružite našemu Discord strežniku in se naročite na kanal #ps5-xbox-zaloga, ki vas instantno opozori na nove zaloge v slovenskih trgovinah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime