Xbox aplikacija na PC-ju vam bo končno omogočala izbiro lokacije za namestitev igre

Microsoft ima že dolgo zgodovino polomij kar se tiče PC igričarstva. Nikoli jim ni uspelo postaviti zadovoljiv digitalni servis z igrami, ki ne bi zahteval puljenje las od zapravljenih živcev in grozni Games for Windows Live oz. GFWL nas še vedno preganja v naših nočnih morah.

Microsoft je sicer vedno poln obljub, da jim PC igralci pomenijo ravno toliko kot njihovi Xbox sledilci, a vedno je vse ostalo samo pri besedah. A spremembe na tem področju so se končno začele dogajati, ko je založnik najavil prodajo njihovih iger preko Steama, kar je močno poenostavilo igranje njihovih naslovov.

Seveda pa je Microsoft še vedno ohranil svojo Windows trgovino, ki se ji pridružuje tudi Xbox aplikacija. Ta je sicer funkcionalna, a ji še vedno manjka cel kup pritiklin, ki bo omogočile brezmučno igralno izkušnjo. Eden od večjih problemov je zaklenjenost sistema, saj so bile vse igre nameščene v mapo WindowsApps, operacijski sistem pa je to mapo skril in za dostop vsebine je moral imeti uporabnik primerna dovoljenja. Vse to spet ni tako zakomplicirano, a so stvari, s katerimi se povprečen uporabnik ne bi smel ukvarjati.

Spletna stran The Verge zdaj poroča, da bodo vse te skrbi kmalu stvar preteklosti. Microsoft bo namreč končno za Xbox aplikacijo spočel večjo posodobitev, ki bo uporabnikom omogočala izbiro mape v katero želijo namestiti svoje igre. Prav tako te ne bodo več tako zaklenjene in bodo celo omogočale nameščanje modifikacij.

Microsoft je še povedal, da bo tudi prenos iger hitrejši. Do posodobljene aplikacije bodo najprej dostop dobili vsi Insider uporabniki, pričakuje pa se, da bo zadeva v beta verziji na voljo pred 8. decembrom, ko izide težko pričakovani Halo Infinite.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime